Monster Magnet snart till Sverige

monster-magnet-2010

Ett av världens mest betydelsefulla stoner-rockband är äntligen tillbaka med nytt album och ny turné! I november besöker de Stockholm, Göteborg och Malmö. Biljetterna finns nu till försäljning.

Redan 1989 grundade den självklare rockstjärnan och agitatorn Dave Wyndorf Monster Magnet. Tre år senare släpptes det klassiska albumet ”Spine Of God” som än idag står sig som en av de viktigaste plattorna inom stoner-rocken. Den första riktiga stora succén för den bredare publiken kom med ”Powertrip” 1998 och är en bibel inom tungt riffskapande. Låtar som ”Space Lord” och ”Powertrip” är odödliga mästerverk och levereras fortfarande live med nerv och total intensitet som blivit bandets signum.

För tre år sedan var Monster Magnet tillbaka med skivan ”4-Way Diablo”. Något som inte var helt självklart efter att Dave Wyndorf i början av 2006 tagit en överdos mitt under bandets Europaturné som ställde gruppens tillvaro minst sagt upp och ner. Han kom ur krisen och tillsammans med bandet skapade Wyndorf deras starkast album på länge.

I slutet av oktober släpper Monster Magnet sitt nya album ”Mastermind”, producerat av Matt Hyde (Monster Magnet, Slayer, No Doubt, Sum 41 etc). Bandet har ett nytt avtal med Napalm Records som länge varit ett av de ledande och inflytelserika metalbolagen i världen.

Förband på samtliga spelningar är Seventh Void med medlemmar från legendariska Type O Negative.

Turnéinformation:
7.11 Brewhouse,Göteborg
12.11 Klubben,Stockholm
13.11 KB, Malmö

Mer information om Monster Magnets Sverige-spelningar

Scroll to Top