Monica Zetterlund-stipendiater utsedda

Meta Roos
Meta Roos

Meta Roos, Lena Swanberg och Gustav Karlström är de som får motta Monica Zetterlund-stipendiet i år. Prisutdelningen kommer att ske den 19 september kl. 16.00 i Kulturhuset i Stockholm då samtliga stipendiater kommer att uppträda tillsammans med Magnus Carlsson och Claes Jansson.

Stipendiet delas ut årligen av Monica Zetterlund-sällskapet i två klasser, en för etablerade artister och en för begåvade unga nykomlingar. Den etablerade artisten som fick stipendiet 2009 blev Meta Roos och de begåvade nykomlingarna var Lena Swanberg och Gustav Karlström.

Motiveringarna lyder som följer:

META ROOS
Meta har genom åren förnöjt publiken på såväl jazz – som underhållningsscenen. Denna genuina dalkulla övertygar i allt hon tar sig för. Hennes otroligt fina röst i samband med härlig timing och uppfattning gör oss i publiken ibland andlösa.
Ibland hör man folk säga: Hon är ju kanonbra!

Ja, vi i Monica Zetterlund-sällskapet som har haft ögonen på henne länge kan bara säga: VISST! och GRATTIS!

LENA SWANBERG
Ung begåvad låtskrivare, pianist och sångerska med sökmotorn inställd på världen med fokus på afrikansk och afrobrasiliansk musik. Lena har sedan tidig ålder haft musiken som ledstjärna från början med fiolspel i hemmet. Efterhand med dörrarna vidöppna för jazzens storheter.

Lena är en musiker med stark integritet och ödmjukhet. En ivrig sökare lugnt tillbakalutad i traditionen.

GUSTAV KARLSTRÖM
Denne unge sångare, pianist, kompositör och arrangör är något av en sensation. Här finns inga genre-staket som begränsar uttryckslusten och han låter sig inspireras av förebilder från alla håll och kanter.

Utsökt sångare, smakfull pianist som rör sig i en spännande klangvärld.

Scroll to Top