Moneybrother till Where The Action Is

Where The Action Is 2009 kryper närmare och så här i vårsolen kan vi presentera två aktuella herrar som ligger oss alla varmt om hjärtat: Moneybrother och Olle Ljungström.

Förra året klädde vi ju upp Where The Action Is i finkostym, bredde ut oss på anrik mark och bjöd in våra absoluta favoritband. I år ville vi inte vara sämre. Två dagar, den ena fantastiska artisten efter den andra och som vanligt ett av Sveriges finaste festivalområden. Ses i parken!

Klara artister sedan tidigare:
Neil Young and his Electric Band
Nick Cave & The Bad Seeds
Duffy
The Pretenders
Pixies
Fever Ray
Jenny Wilson
Seasick Steve
Markus Krunegård

Fler artister tillkommer.

Moneybrother
Vilka ingredienser behövs det för att laga till en grym tomatsoppa? Kanske inte reggae, punk, soul eller pampiga stråkar. Men dessa ingredienser, tillsammans med hjärta och smärta på ett lekfullt sätt, är alla komponenter till Moneybrother.

Att jämföra Moneybrother med en tomatsoppa kanske känns aningen märkligt men om vi tänker efter finns det många likheter. Båda håller i längden, de är tidlösa och ger oss det vi behöver, fast med mersmak. De är något vi känner igen, som väcker fina minnen, men de kanske även framkallar känslor vi helst vill glömma. Jaja, jämförelsen kanske är långsökt men nu, i samband med släppet av Moneybrothers fjärde album ”Real Control”, lanserar han även sin alldeles egna tomatsoppa.

Alla har vi en relation till Moneybrother, han är en av Sveriges mest luttrade liveartister med en energi som aldrig avtar. Hans gedigna livegrund lade han på nittiotalet i bandet Monster. Med debutalbumet ”Blood Panic” tog han emot ett regn av lovord, Grammisar och Guldmickar. Efter det har Moneybrother med skivorna ”To Die Alone” och ”Mount Pleasure” höjt ribban och fördjupat relationen. Han har även nått framgångar långt utanför Sveriges gränser.

Nya skivan ”Real Control” utlovas att vara en ännu punkigare soulskiva än Moneybrothers tidigare alster. Tre olika producenter har varit inblandade, Jari Haapalainen, Björn Yttling och Christoffer Roth. Visst kommer även ”Real Control” att sticka till i våra hjärtan för; ”Moneybrother kommer att skrika högre, gråta, stöna och sucka mer än andra. Det är därför han finns!”.

Frågan om Moneybrother går att jämföra med en tomatsoppa kvarstår men han är i alla fall en av de delikata rätterna som kommer att serveras på W.T.A.I.

Olle Ljungström
Det skrapar och det skär, nakna ljud och tankar kommer i kaskader av skeva verkligheter. Olle Ljungström har hittat hem. I den mån Olle kallar någonting hem. Han är i fas med världen eller åtminstone får man hoppas att världen är i fas med Olle. Dubbelt aktuell med sitt nya alster ”Sju” och med dokumentären ”En film om Olle Ljungström” finner vi honom balanserande på en bräcklig egg som vid fall landar honom i antingen misär eller pur glädje.

På ”Sju”, sin första skiva på sju år, så har Olle Ljungström samarbetat med Torsten Larsson, som bland annat även arbetat med The Soundtrack of Our Lives, och tillsammans har det ohämmat och utan regler spelat in ett album som Olle själv kallar sin ”17-åringsskiva”, en sådan där salig lek med skrammel och oljud. Vid tillfällen kan man ana att Johnny Thunders och Neil Young, hand i hand, står i kulissen o ler.

Kan 2009 tillhöra Olle Ljungström eller är han fortfarande för ”där ute”, så som han var på 80-talet med Reeperbahn. Udda, ja, men det finns en given plats för Olle Ljungström och alla borde ta chansen att se honom på Where The Action Is. Det är en uppmaning.

www.wheretheactionis.se

Nu två dagar: 12-13 juni 2009
Stora Skuggan, Stockholm

Biljetter:
Biljetterna kostar 1260 kr + 45 kr serviceavgift och säljs via www.wheretheactionis.se.

Rulla till toppen