Moneybrother samarbetar med amerikanska Mommyheads

the-mommyheads

Det amerikanska popbandet The Mommyheads släpper sin nya singel ”Just Give Me a Reason”. På singeln medverkar Anders ”Moneybrother” Wendin.

The Mommyheads är en av USA:s oupptäckta skatter inom popvärlden. Bandet startade 1987 och efter fyra skivor på indiebolag fick de till slut ett kontrakt med skivbolagsjätten Geffen 1997. Därefter släpptes diverse soloalbum och bandets grundare Adam Elk koncentrerade sig på att göra musik till reklam under en lång period.

2008 återförendas bandet för en konsert i NYC och kort därefter började de skriva nya låtar ihop igen. De lyckades komma över till Sverige för att göra en turné på fem datum. Bland annat gjorde The Mommyheads en intim spelning på Polarstudion i Stockholm där Moneybrother satt i publiken. När Adam Elk kommit hem till USA började inleddes ett samarbete med Moneybrother och det föll sig naturligt att han också var med och spelade på bandets nya skiva. Det här är första singeln från det nya albumet som kommer den 18 mars 2011. Även en turné i Skandinavien är inbokad för det legendariska bandet, bland annat Debaser i Stockholm och Jazzhuset i Göteborg kommer att besökas under mars 2011.

Scroll to Top