Momofoko släpper video

Vi kan idag meddela att Momofoko inte bara har släppt singeln ”Still Need To Dance” utan nu också en musikvideo till låten. Fullängdsalbumet ”Momoism” släpptes 15 april 2011 och videon till den första singeln ”What you wan’t to hear” har idag över 30000 visningar.

Både singeln och albumet släpps förutom i Sverige också i Tyskland, Österrike, Belgien, Nederländerna, Luxemburg och Schweiz. Sedan albumet släpptes har Momofoko turnerat i Tyskland två gånger och även genomfört enskilda konserter både i och utanför Sverige.

Momofoko är sexmannabandet från Malmö som med debut-EP:n ”Not Now!…Now?” fick mycket gott mottagande från den svenska musikpressen (bland annat 5/5 av tidningen Groove) och den svenska livepubliken. Uppföljaren ”Momoism” har även den fått väldigt bra kritik och har gett Momofoko en verklig plats på kartan.

Momofoko kan bäst beskrivas som ett eklektiskt band som hela tiden har fokus på rytmen och det dansvänliga ”klubbsvänget”. Sambarytmer blandas med knorriga synthbasar och ”fransk house”-gitarrer.

Rulla till toppen