Mogwai till Way Out West

Inatt blev det klart att mäktiga Mogwai ansluter sig till Way Out West i Slottsskogen! Inte nog med det så kan vi stolt presentera Noisia, TNGHT (Hudson Mohawke x Lucine) och Nite Jewel för nattliga äventyr.

Nu kan du snickra ihop och dela din egen festivalaffisch. Just do it!

MOGWAI
De volymstarka skottarna är numera en institution, en stod som tusen belackare aldrig skulle kunna välta omkull. Deras musik slår emot själen som en buss mot en betongvägg och den gör det om och om igen. Från ”Young Team” till ”Hardcore Will Never Die But You Will” hör vi den brutala distorsionen som sveper över domedagsklockornas klämtande i katedralerna. Melodierna smärtar till och hjärtat hoppar över ett slag. Allt är ”fuck you” men samtidigt väldigt kärleksfullt. Men det visste ni redan.

NOISIA
Sedan Noisia gav ut sin första skiva 2003 har de tagit med oss på en resa in i den elektroniska musikens oändliga universum. Meritlistan är lika lång som imponerande: de har gett ut sin musik på alla stora drum&bass bolag, skapat sin egna framgångsrika etikett Vision, fått pris som Best Tech DJ på UK National D&B Awards 2009 och 2010 och arbetat med och remixat artister så som Skrillex, Deadmau5, Moby och Prodigy. Enligt egen utsago har de DJ’at varje helg sedan 2004.

TNGHT (Hudson Mohawke & Lunice)
TNGHT träffades 2008 när producenten Lunice bokade Glasgowbaserade Hudson Mohawke (Ross Birchard) till sin Turbo Crunk Party Night i Montreal. Några års skinande solokarriärer senare – Lunice har bland annat samarbetat med Diplo och Hudson Mohawke med Kanye West – bestämde de sig för att träffas under fem dagar i London och förutsättningslöst göra musik tillsammans.

NITE JEWEL
Knorriga syntar filtreras genom kassettportans karismatiska svajjighet och förläner opolerad glans till Ramona Gonzalez röst som sveper våra huvuden i sammetstyg och trycker ner oss under vatten. Med Nite Jewel, hennes pricksäkra nom de guerre, har hon smält ner Italo-disco, John Carpenter soundtracks och glammiga danspärlor till en oemotståndlig attack.

Scroll to Top