Miyavi till Sverige i vår

miyavi-live-2010

Redan som femtonåring tog Takamasa Ishihara sina hårt förvärvade pengar och köpte sin första gitarr. Resten är i princip historia; som den talangfulle musiker och dedikerade låtskrivare han är, skapade han en succé som svepte över Japan, över Asien och över stora delar av världen. Och det är en succé som få japanska artister kan övertrumfa.

När han 1999 tog platsen som gitarrist i det enormt framgångsrika bandet Dué le Quartz fick han redan smak där för vad som komma skulle. Med sin teatraliska look och visuella liveshower växte fanskaran och bandet sågs i media nästan varje dag. När så bandet imploderade 2002 så tog Ishihara tillfället att gå solo. Och om Dué le Quartz ansågs framgångsrika skulle det stå sig slätt gentemot Miyavis (som han nu kallade sig) succé. Den 12 april spelar Miyavi på Klubben i Stockholm. Det släpps även ett fåtal biljetter till soundcheck.

Redan med sitt debutalbum, ”Gagaku”, skapade han energisk j-rock som snärjde fans som ivrigt väntat på ett livstecken från Miyavi. Med albumet ”Miyavizm” från 2005, det första på stort bolag, tog han influenser från Nine Inch Nails och Marilyn Manson och släppte en skiva som många anser vara en klassiker än idag. Med detta kom utsålda turnéer och hans ansikte satt som klistrat på de japanska rockmagasinen. Hans album och karriär har sett honom otvunget korsbefrukta olika genrer och det är med en nerv som är ytterst påtaglig som gör att Miyavi ändå alltid låter Miyavi!

Framgångssagan har fortsatt in i dessa dagar; med sitt senaste album ”What’s My Name” i bagaget har det utannonserats ännu en världsturné som kommer att ta honom runt globen ett antal varv. Och det är dags att vara ute i god tid med biljettköpet om man ska ta historien i beaktelse: inför en konsert i Tokyo förra året tog 13000 biljetter slut på under tre minuter! Först till kvarn alltså när Miyavi gästar Klubben i Stockholm den 12 april.

Konsertinfo
12.4 Stockholm, Klubben

Mer information om Miyavis Sverige-spelning

Scroll to Top