Miss Li släpper nytt album

Foto: Maria Östlin

Den 10:e april är Miss Li tillbaka med sitt sjunde fullängdsalbum, ”Wolves” (National/EMI), och som vanligt bjuds vi på en svindlande resa. Det som till en början var en tänkt som ett album med osläppta alster från åren 2007-2012, tog i vintras en vändning och blev istället ett album med 8 helt nyskrivna låtar.

”Vi lyssnade igenom alla de låtar som av olika anledningar inte kommit med på något album och de kändes verkligen jättebra, berättar Linda. Men jag insåg också ganska snart att det inte räckte, för dom inte längre kändes som jag. Det är inte där jag är rent musikaliskt och känslomässigt just nu.”

Miss Li, ”urkraften från Borlänge”, som näst intill konstant har turnerat världen över sedan hon köpte det där pianot för 7 år sedan, har med sin egensinniga musik och speciella röst blivit en av Sveriges största artister. Många av oss förknippar nog Miss Li med glad, rak pop och trallvänliga melodier, men går vi djupare avslöjas andra sidor, och det är precis de sidorna får vi ta del av mer på albumet “Wolves”.

”En nära vän berättade en historia om en morfar som talade med sitt barnbarn. Han berättade om den ständiga kamp som pågick inom honom och alla människor. En kamp mellan två vargar – en god och en ond. Sonen satt ett tag och funderade på det som hans morfar hade berättat, sedan frågade han. Men vem vinner då? Då svarade han: Den varg man matar!

Några dagar senare spelade producenten och låtskrivarkollegan Sonny Boy Gustafsson upp en helt ny melodi för mig. Det var melodin till det som sen skulle komma att bli “Spaceship”. Precis den stunden så föll alla mina tankar på plats, och jag förstod att jag behövde greppa den känslan och hålla fast vid den för att kunna ta mig ur det som höll mig under ytan.”Så skivan blev lite som terapi och det som från början bara var en låt, blev plötsligt ett helt album. Innerligt och rakt. Mörkt men ändå hoppfullt..

“Wolves” handlar därför helt uteslutande om ångest, kärlek, självförakt och beroende, men med den känslan att alla negativa spiraler går att vända åt andra hållet.

Låtarna är skrivna tillsammans med och producerade av Sonny Boy Gustafsson, och har mixats av Lasse Mårten (Lykke Li, Peter Bjorn & John m fl) Med den känslan blickar vi nu fram mot den vårturné som börjar den 12:e april och sträcker sig över sommarens festivaler.

”Wolves” släpps som dubbel-cd där första skivan består av 8 nya Miss Li-låtar och andra skivan bland annat består av Miss Li:s tolkningar från ”Så Mycket Bättre”.

Scroll to Top