Miss Li och E-type till Stockholm Pride

miss-li-stockholm-pride

Miss Li, Basic Element, Petter, E-type och Yohanna är några av de nya artistnamn som är klara för årets Stockholm Pride.

Mångfasetterade Miss Li blev stjärna genom MySpace 2007. Känd för den breda massan blev Miss Li när hon några månader senare släppte sitt debutalbum ”Late night heartbroken Blues”.

– Det skall bli fantastiskt kul att spela på Pride i år. Jag såg fram emot det redan 2007, men då blev jag sjuk och fick ställa in och var helt förstörd. Nu har vi längtat sen dess och därför kommer vi att vara extra taggade till årets spelning, berättar Miss Li.

Miss Li delar scen på lördagen med Marc Almond, Andrés Esteche, Sheri, Neo och skaparen av årets Pridelåt; Marit Bergman som uppträder tillsammans med sitt band. Marit spelar också på onsdagens Dusty Springfield-tribut där även Jill Johnsson, Moto Boy, Rebecka Törnqvist, Tingsek, Anna Maria Espinosa och en rad hemliga artister kommer att tolka sina favoritlåtar av soulstjärnan.

På fredagen är det 90´s kväll i Pride Park och nostalgin blir slående då E-type, Basic Element, Petter, Meja och Pandora äntrar scenen för att spela 90-talets stora hits.

Torsdagen bjuder traditionsenligt på schlagereufori. Detta är sista året på grusplanen och artisterna hålls hemliga fram tills dess att de står på scenen. Men redan nu kan vi avslöja att årets runner-up i stora Eurovisionsschlagern, isländska Yohanna, kommer.

Anette Hermann, som är en av grundarna till Wallmans salonger, kommer tillsammans med parhästen och pianisten Maria Johansson att i dagarna tre – onsdag, torsdag och fredag – bjuda på två timmars musikfest med gästartister såsom Malena Lazlo, Micke Grahn, Martina Edoff, Svante Drake, Anna Ploby och Magnus Carlsson.

[Hetero] är 2009 års tema för Stockholm Pride. Det fokuserar på hur heteronormen praktiskt inverkar på homosexuella, bisexuella och transpersoners vardag, vilka konsekvenser den för med sig och hur den påverkar samhället i stort.

Heteronormativitet är de ramar som skapar förväntningar på hur en person ska bete och uppföra sig samt uppfattas gällande kön och sexualitet.

Scroll to Top