Miriam Bryan till Bråvalla

Sveriges senaste talang stavas Miriam Bryant. När Aftonbladets Håkan Steen listade 2013 års stjärnor var Miriam det självklara valet för topplaceringen. I höstas knockade hon oss med sin souliga röst i den storslagna debutsingeln Finders Keepers, och med debutalbumet Raised In Rain som kom för ett par veckor sedan är det tydligt att tydligt att den här unga Göteborgstjejen bara är i början av en otroligt lovande karriär. Miriam har redan hunnit med att gästa de flesta tv-soffor och radioprogram samt en utsåld turné i Tyskland. Innan hon tar resten av världen under sina vingar stannar hon självklart till i Norrköping för en spelning på Bråvalla Festival.

Det är lätt att dras med av det vemodigt storslagna som Miriam Bryant så väl uttrycker på Finders Keepers. Sättet hon glider längs med tonerna har en så magnetisk kraft att du mer eller mindre är fast i samma ögonblick som hon öppnar munnen och börjar sjunga. Liknelser mellan Miriam och Adele haglade under hösten, och visst går det dra paralleller mellan stora orkestreringar och gudinnebenådade röster. Bryant är något för Sverige så ovanligt och nödvändigt som en historieberättande sångerska med själ, det blåa vemodets förkämpe som inte eftersträvar att låta som någon amerikansk förebild. Debutalbumet Raised In Rain släpptes den 27 mars och fick kritiker och publik att falla pladask för det briljanta låtskriveriet, de mäktiga arrangemangen och en av Sveriges idag bästa röster.

Bråvalla Festival äger rum i Norrköping 27-29 juni 2013. Klara artister sedan tidigare är Rammstein, Green Day, Avicii, Frank Ocean, Volbeat, Mando Diao, Thåström, Armin van Buuren, In Flames, Takida, Stone Sour, Hoffmaestro, Bo Kaspers Orkester, Slagsmålsklubben, Timbuktu & Damn!, A Day To Remember, Johnossi, Dada Life, Eldkvarn, Kvelertak, OFWGKTA, Earl Sweatshirt, 2manydjs, White Lies, Bullet For My Valentine, Timbuktu & Damn!, Nicky Romero, Parkway Drive, Neurosis, Editors, Suuns, Rebecca & Fiona, Nause, Icona Pop, Lindsey Stirling, James McCartney mfl. Fler akter tillkommer.

Rulla till toppen