Mike Mangini ny trummis för Dream Theater?

Eddie Trunk, en av värdarna för amerikanska VH1 Classics tv-program ”That Metal Show”, skrev nyligen på sin Twitter att 47-årige Mike Mangini ryktas med stor sannolikhet vara den nya trummisen för det legendariska progressiva metalbandet Dream Theater. Han ersätter i så fall bandets grundare Mike Portnoy som inte fick komma tillbaka efter att ha lämnat gruppen sommaren 2010.

Mike Mangini har tidigare spelat med bland andra Annihilator, Extreme, Steve Vai och Dream Theaters sångare James LaBrie. Han räknas som en av världens skickligaste trummisar och innehar för närvarande tre av fyra titlar för Världens snabbaste trummis. Vad sägs om imponerande 1126 trumslag på 60 sekunder? Han har även skrivit två böcker om sin trumteknik.

Mike Mangini blev 1991 medlem i det kanadensiska thrash metal-bandet Annihilator med vilka han släppte en skiva och turnerade fram till 1994 då han började spela med amerikanska Extreme. När de beslöt sig för att lägga av två år senare fick han chansen att spela med gitarrlegenden Steve Vai och flyttade till Los Angeles. 2005 började han arbeta heltid som trumlärare vid prestigefulla Berklee College of Music i Boston.

2 reaktioner på ”Mike Mangini ny trummis för Dream Theater?”

  1. Niclas Engström

    Hoppas, hoppas, hoppas, HOPPAS, HOPPAS, HOPPAS! …. att artikeln har rätt! Mangini är världens bästa trumslagare alla kategorier, overkligt snabb är han också (Enhandsvirvel 3:01…–> http://www.youtube.com/watch?v=Oe8XKgOuNtk)
    Mike ut – Mike in, kommer bli ett lyft för DT även om mr Portnoy också är bra och nästan skapade sin egen genre

  2. Det kan inte bli ett sämre DT med Mr. Mangini bakom kitet. Med sin speed, teknik och intensitet så kommer många att tappa öronen. Trust me!!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen