Mika och Jello Biafra till Peace & Love

mika-2010En brittisk entertainer, en äkta punklegend, ett glödhett svenskt band, en tysk reaggestjärna, en singer-song writer med hjärta för fiskar och ett stenårt dödsmetalband. Det är dagens släpp. Flera artister tillkommer.

En finfin blandning av artister som kompletterar vår redan urstarka line-up inför sommaren. Nu är det bara några futtiga månader kvar, säger presschef Ronny Mattsson.

Nu klara artister:
Mika (UK)
Jello Biafra And the Guantanamo School of Medicine (US)
Miike Snow
Martin Jondo And Band (DE)
Pernilla Andersson
Demonical

2007 var året då alla gick runt och nynnande i falsett till låten ”Grace Kelly”. Artisten är Mika och han har beskrivits som en hybrid mellan Scissor Sisters, Bowie, Beatles och Robbie Williams. Andra plattan The Boy Who Knew Too Much kom 2009.

Punkikonerna Dead Kennedys startade 1978 och sångare var Jello Biafra. Sedan ikonbandets splittring har Jello haft en solokarriär och är fortfarande en av de främsta företrädare för yttrandefrihet och frihet i sann punkanda. Med The Guantanamo School of Medicine, med vilka han i höstas släppte skivan The Audacity of Hype, kommer Jello Biafra att kasta kängor åt alla former av orättvisor.

Det svenska succébandet Miike Snow turnerar just nu i USA men lagom till sommaren kommer de att stå på en scen under Peace & Love. Det självbetitlade debutalbumet släpptes i höstas och är det någon akt som är glödhet i sommar så är det Miike Snow.

Martin Jondo gästade festivalen 2008 med sin gitarr och delade med sig av sin roots-reggae. 2010 återkommer han nu med ett helt band med sig. Han kommer från Tyskland och karriären startade med några uppträdanden med storheten Gentleman. Sedan rullade det på och med bland annat låten ”Jah Gringo” gjorde han sig ett eget namn. 2009 släpptes albumet Pure.

Pernilla Andersson sjöng till sig en bred publik med radiohiten ”Johnny Cash & Nina P”, turnerade med Pugh Rogefeld och Plura och har släppt sex soloalbum. Hon gästas under sin konsert på Peace & Love av Dregen. Passionen för sportfisket har gjort Pernilla väldigt engagerad i organisationen ”Ge fan i våra vatten”. Bara det är värt en stor eloge!

Demonical från Avesta spelar stenhård dödsmetall.

Rulla till toppen