Midlake till Sverige i november

midlake-2010

Fyra år har hunnit passera sedan Texasgruppen Midlake uppenbarade sig från ovan med sitt andra album ”The Trials Of Van Occupanther”. En stor genombrottskiva och mästerverk där skäggig indierock, på ett mer fulländat sätt än tidigare, mötte ljuv stämsång och drömska melodier. En mäktig stund i 00-talets amerikanska indiescen som också fick ett ett enormt inflytande för denna. En föregångare till genombrott med artister som Fleet Foxes och Bon Iver.

”The Trials Of Van Occupanther” hyllades som ett av det årets bästa plattor och följdes av utsålda turnéer med spelningar där bandet fullkomligt glänste. Bland annat med magiska spelningar i Malmö och Göteborg.

Den efterlängtade uppföljaren ”The Courage Of Others” släpptes i februari och var precis allt det där man knappt hade vågat hoppas på. Inför arbetet med skivan gjorde de djupdykningar i framför allt 60-talets brittiska folkrocksscen. Efter lång tids sökande efter att hitta rätt och många kasserade idéer och försök, blev resultatet ett totalt fokuserat och bländande vackert album.

Konsertdatum
15 november – Malmö, KB
16 november – Göteborg, Trädgår’n

Support: John Grant

Mer information om Midlakes Sverige-spelningar

Scroll to Top