Michael Monroe till Sverige i mars

michael-monroe-live-2011Som frontfigur i banbrytande glambandet Hanoi Rocks så är Michael Monroe ansvarig för en stor del av den hårdrocken som släpptes lös i Los Angeles på åttiotalet. Band som Guns N’ Roses hade knappast existerat i samma form utan Hanoi Rocks och en ändlös ström av sprethåriga hårdrockare tycktes sig ha hittat ett hem i deras musik. Den 31 mars entrar han tillsammans med sitt band scenen på Debaser Slussen i Stockholm. Biljetterna släpps den 24 januari.

Under sin storhetstid så gjorde Hanoi Rocks stora turnéer runt om i världen, jobbade med monsterproducenten Bob Ezrin (Kiss, Pink Floyd, Aerosmith) och hade singlar som klättrade på listorna. Hanoi Rocks hade världen under sina fötter och framtiden såg ljus ut. Men när deras trummis Razzle och Vince Neil från Mötley Crüe kraschade med sin bil efter en fest och Razzle dessvärre dog kom allt till ett abrupt slut. Kommande turnéer ställdes in så när som på två spelningar. En av dessa var en tv-sänd gala, ”Europe A-Go-Go”, som sågs av mer än 200 miljoner tv-tittare!

Försök att fortsätta med Hanoi Rocks gjordes men glöden hade falnat och Monroe satsade på en solokarriär istället. Kontrakt skrevs med storbolag och Monroe spelade in sitt debutalbum. En god vän och stjärna på väg upp gästade albumet – Axl Rose. Plattan skapade ett antal mindre hits och han fortsatte att turnera världen runt.

Till dags dato har Monroe släppt sju album och medverkat på ett flertal andra skivor, däribland Guns N’ Roses ”Use Your Illusion”. Hanoi Rocks har återförenats och gjort en succéartad comeback 2002 och förra året satte Monroe ihop nytt band ihop med medlemmar från Danzig, Samhain och The Wildhearts. Tillsammans med producenten Jack Douglas (Aerosmith) har The Michael Monroe Band, som de kallar sig, spelat in sitt debutalbum som är att vänta i vår.

Till Sverige kommer Michael Monroe och band till Debaser Slussen i Stockholm och en svettig show är att förvänta sig!

Konsertinfo
31.3 Stockholm, Debaser Slussen

Mer information om Michael Monroes Sverige-spelning

Scroll to Top