Michael Jackson är död

michael-jackson-1984Igår kväll rapporterades det från flera håll att Michael Jackson blivit förd till sjukhus och nu har det bekräftats att kungen av pop avlidit efter att ha drabbats av hjärtstillestånd vid lunchtid (lokal tid) i sitt hem i Los Angeles på den amerikanska västkusten. Han blev 50 år gammal.

Michael Jackson andades inte då ambulanspersonalen anlände till hemmet i Holmby Hills och när han kom fram till sjukhuset låg han i djup koma. Flera läkare arbetade i över en timme för att försöka återuppliva den legendariska popstjärnan men de lyckades inte och 14.26 lokal tid dödförklarades han.

Enligt en artikel i Wall Street Journal den 13 juni i år så hade artisten skulder på 500 miljoner dollar men hans tillgångar (bland annat rättigheter till 251 Beatles-låtar och givetvis hans egna hits) ansågs ändå överstiga denna gigantiska summa. Troligtvis på grund av sin trassliga privatekonomi så hade Michael Jackson bokat in 50 utsålda konserter på O2 Arena i London under sommaren med start den 13 juli.

Michael Jackson föddes den 29 augusti 1958 i Gary, Indiana, som det sjunde av nio barn till Joe och Katherine Jackson. Hans barndom präglades av faderns fysiska och psykiska misshandel och moderns uppfostring i Jehovas vittnen. Han började sin yrkeskarriär som musiker som 11-åring tillsammans med sina syskon i Jackson 5. Redan 1971 påbörjade han en solokarriär som skulle bli en av de mest framgångsrika genom tiderna. 1982 släppte han plattan ”Thriller” som är det bäst säljande albumet någonsin.

Michael Jackson efterlämnar tre barn.

Scroll to Top