M.I.A. och Sigur Rós sångare till Way Out West

way-out-west-2010

Årets mest celebra högtid blir med största sannolikhet i mitten av augusti. Då studsar den universal-tamilska urban-fashion-tigern in på Flamingo rytande och frustande med ena labben vajande i luften. Som en av ytterst få städer och länder på jordklotet i år kan vi i Göteborg tungkyssas till ett av världens i särklass största fenomen: M.I.A.

Lika kulturellt överbryggande som någonsin Barack och lika motståndsuppbådande som Suu Kyis , med beats som läkt ett drygt decennium av sår och en källa så varm som en brinnande munk i lotusställning. M.I.A är enligt oss årets bokning. En storhet som kommer få Slottsskogen, vägen ner till Järntorget, hela Avenyn och sen ut på Hisingen att gunga som membranet i subwoofern. I augusti skickar hon sina käglor över norra Europa med Götet som fyrtorn.
En sån grym bokning kan man aldrig låta gå ensam, så den får sällskap av två minst lika grymma bokningar till.

Paul Weller, The Modfather kommer till Way Out West för att hålla flamman levande, för att leverera själspredikan som bara en dandy från Themsens stränder kan. The Jam , The Style Councils och solo, Paul Weller är the shit varje dag, i varje format. För brustna själar och tillbakalutad världssäker hållning med två fingrar i luften. Håll i dig.

När Sigur Rós bestämde sig för att ta paus på obestämd tid utbröt det landsorg på hela landet Internet och Island gick i konkurs. Hundratusentals tårfyllda ögon. Tills glädjebeskedet kom. Jón “ Jónsi ” Þór Birgisson , den gåtfulle isländske juju-mannen som emanerade falsettsång och drömska gitarrer i Sigur Rós, bestämde sig köra vidare och fortsätta leverera filmiska och sagolika toner som bara han kan. Jónsi for president.

Scroll to Top