MGMT till Sverige i december

mgmt-2010

Resan för Ben Goldwasser och Andrew VanWyngarden är minst sagt imponerande. Från att 2002 på skoj ha musicerat lite favvotunes för varandra till att några år senare bli nominerade för grammisar, bäst-just-nu-utnämningar och topplistenoteringar världen över är inte bara snabb utan helt otrolig.

2007 släpptes debutalbumet Oracular Spectacular och MGMTs egenartade psykedeliska pop spred sig snabbt från Brooklyns påtända bakgator till miljoner hörlurar runt om i kosmos. Likt en positiv influensa som drabbade nattklubbar på löpande band tog de snabbt över världen. Två av låtarna från debutalbumet, ”Time to Pretend” och ”Electric Feel”, har via deras Myspace idag lyssnats på över 46 miljoner ggr. Fyrtiosexmiljoner gånger.
Bandet har under resans gång bekantat sig och spelat med band som Radiohead , M.I.A , Flaming Lips , Beck och Paul McCartney . Frågan är vilka som är mest imponerade av vem.

14 april är det dags för släppet av den efterlängtade uppföljaren ”Congratulations”. Inspelad i Malibu och producerad av ex- Spacemen 3 a.k.a Sonic Boomidolen Pete Kember . En samling drömska och själfulla toner från New Yorks bästa är då återigen i fokus för våra törstande öron. Skivan läckte ut för några veckor sedan och bandet lade då upp skivan gratis för streaming på www.whoismgmt.com, så många av er har säkert redan varit och nallat i kakburken. Undrar om Nicolas Sarkozy lyssnat…

Den 3 december i år har vi åter igen glädjen att se dem på scen i Stockholm. Efter de fabulösa och dansanta spelningarna på Debaser Medis 2008 och Popaganda 2009 är det en sak som är säker, biljettrycket på Bernsspelningen kommer att vara högt. 09.00 på fredag släpps de, se till att inte försova er.

Konsertdatum:
3 December – Stockholm, Berns

Ytterligare information om MGMTs spelning i Stockholm hittar du här

Scroll to Top