Metro Station till Sverige

Metro Station. Tänk er en framgångssaga som utspelar sig helt och hållet på Internet. Som via ett oräkneligt antal YouTube-visningar och miljontals MySpace-lyssningar har hittat hängivna fans världen över. Som det skrivits, hypats och skvallrats om på communities och bloggar ända sedan en låt började snurra runt på Internet för några år sen. Den 8 februari kommer Metro Station till Stockholm och Debaser Slussen. Biljetterna finns ute nu.

Ni vet hur det kan vara när någon börjar snacka om ett band de hört någonstans, någon annan lyssnar och tycker att det låter precis som man vill att musik ska låta. Kanske skickar denne någon vidare en MySpace-länk till en kompis, kanske Googlas det lite och kanske hittas det ett gäng andra som tycker likadant. Metro Stations historia ser ut just precis så.

Det hela började egentligen för tre år sedan när Trace Cyrus (bror till Hannah Montana-stjärnan Miley Cyrus) och Mason Mussos mammor arrangerade en slags blinddate à la rockband åt sina söner. Mason tillbringade då större delen av sin tid sittandes på sitt pojkrum, skrivandes låtar med gitarren i högsta hugg. Trace fyllde dagarna med nya piercingar, tatueringar och rockklubbsbesök. Mötet var till en början inte helt okomplicerat, men den gemensamma nämnaren var att de båda letade bandkompisar och idag är de bästa vänner.

Några fler bandmedlemmar senare är Metro Station ett av världens hetaste up coming-band. De har idag hjälp av bland annat de personer som står bakom Panic! At the Disco och Fall Out Boy. Första plattan släpptes i USA under förra året och den 11 februari kommer den äntligen till Sverige.

Men vi nöjer oss inte där. På plats på Debaser i februari ser vi även svenska Kid Down. Kid Down vann Rockbjörnens MySpace-pris förra året och satt därmed på tronen som ett av Sveriges mest lovande band. I år kom bandets andra platta där Åmål-sönerna höll vad de lovade.

Metro Station + Kid Down = årets julklapp.

Lyssna: www.myspace.com/metrostation
www.myspace.com/kiddown

Konsertinfo:
8.2 Stockholm, Debaser Slussen

Biljettinfo:
Biljetterna kostar 195 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se och Debaser: www.debaser.se.

Åldersgräns: 13 år

Metro Station
Metro Station

Rulla till toppen