Metaltown ger sig ut på turné

metaltown-on-tour

Känslan kring den årliga Metaltown-festivalen på bananpiren är alltid densamma: hunger. Vi vill ha mer, det får inte sluta så här tidigt, vi pallar inte vänta ett år till. Den musikaliska ämnesomsättningen för hårdrockare är som bekant högre än för andra, och hårdrocksfans är precis som banden ständigt utsvultna på föda. Det handlar naturligtvis om dedikation för musiken, att hårdrockare faktiskt lever sin musik på ett annat sätt. Ingen vet det bättre än folket bakom en av Sveriges största festivaler, Metaltown.

Då så. Inte ska vi behöva gå svältfödda till nästa sommar. Damer och Herrar, Metaltown presenterar: Metaltown On Tour! Den 19-21 november ser vi Metaltown On Tour i Göteborg, Malmö och Stockholm. Biljetter finns ute nu.

Precis som med Metaltown-festivalen är konceptet för Metaltown On Tour att ligga i musikens framkant, att klämma pulsen på var taggen pekar i metal nuförtiden. Som vanligt är Skandinavien bäst i världen på att utveckla metal, vilket den stundande turnén till Sveriges tre storstäder bevisar.

Precis som på festivalen representerar banden på Metaltown On Tour det moderna, det nytänkande och framtiden för metal. Här handlar uttrycken om att lämna genrebegränsningar långt bakom och satsa på det som gör hårdrock spännande: energin, närvaron, elden. Traditionell, fet metal blandas med ursinnet från hardcore, det ultratunga och svängiga i sludgen och det episkt melodiska från postrock.

Kalla det vad fan du vill, vi är inte ute efter kategorier. Vi vill ha hårdrock! Metaltown On Tour serverar Novembermiddagen:

Path Of No Return från Örebro är ett lysande exempel på var det faktiskt världsberömda svenska hårdrocksundret är på väg. Efter kraftsamlingen ”The Absinthe Dreams” (2007) – det tyngsta rivjärn som kommit ur skandinavisk, metallisk postcore sedan Breach blåste skallen av oss kring millennieskiftet – har Närke blivit för litet för PONR. Turnéer än hit, än dit, senast på svensk mark som förband till Haunted och som forwards i fotbollsspektaklet Metallsvenskan. Rött kort för krossad trumhinna!

Och så Benea Reach från Oslo. Seriöst, Benea Reach klöser och sparkar med gristunga guror, Meshuggahs taktexperiment och megastora ljudmassiv, begravda i ett bråddjupt men melodiskt mörker. Strax innan Metaltown On Tour far Benea Reach till Indien på turné! Till och med Gandhi fattar!

As We Fight, från det i metalhänseenden allt kraftfullare Danmark, pulveriserar precis som de andra allt motstånd, men As We Fights massmördarsignum är av det svängigare, thrashigare slaget. Tänk thrash á la Haunted eller Mercenary, tänk Hatebreed-mos, safta på med svänget hos, säg, Mustasch. Död blir du i alla fall efter deras live-show.

Hemsidor:
PATH OF NO RETURN (SE) – www.myspace.com/pathofnoreturn
AS WE FIGHT (DK) – www.myspace.com/aswefight
BENEA REACH (NO) – www.myspace.com/beneareach

Turnéinfo:
19.11 Göteborg, Sticky Fingers
20.11 Malmö, KB
21.11 Fryshuset – Klubben, Stockholm

Yterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

1 reaktion på ”Metaltown ger sig ut på turné”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top