Metalprofilen Debbie Abono har avlidit

Debbie Abono (v) och Marie Ferrero (h)
Debbie Abono (v) och Marie Ferrero (h)

I söndags avled en av San Francisco-områdets starkaste musikprofiler, den älskade managern och PR-agenten Debbie Abono. Hon avled efter en längre kamp mot cancer och blev 80 år gammal. Hon betydde oerhört mycket för traktens ledande döds- och thrash metal-band i början av 80-talet och slutet av 90-talet. Det hela började med att hon i 50-årsåldern började gå med sina döttrar på Motörheads konserter där hon träffade Possessed, ett band som av många anses vara det allra första dödsmetallbandet, vilka bad henne ordna konserter åt dem vilket hon gick med på och lät dessutom bandet repa i hennes hus. Senare blev hon manager för flera andra kända metalband såsom Exodus, Vio-lence, Forbidden, Broken Hope, Cynic och Obituary.

”Ingen har gjort mer för den unga thrash-scenen än hon. Hon är sannerligen saknad. Ord gör inte rättvisa för vad hon betytt för oss.”, säger Exodus gitarrist Gary Holt.

”Söndagen var en mycket, mycket sorglig dag för hela Forbiddens förr och nu. Vi har förlorat vår första manager, mentor och mor till oss alla i Debbie Abono. Forbidden kommer att tillägna vår nya skiva till Debbies ära.”, säger Forbiddens gitarrist Craig Locicero.

”Det känns som att ingen av oss vore här om det inte vore för Deb – från Metallica till Green Day till Possessed till Vio-lence, Obituary, Forbidden, Machine Head, etc.”, säger Marie Ferrero från PR-byrån Adrenaline P.R.

Nedan ser du Debbie Abono tillsammans med Lars Ulrich och Kirk Hammett från Metallica (Foto: Harald Oimoen):

debbie-abono-lars-ulrich-kirk-hammett

Rulla till toppen