Metallica och The Big 4 till Ullevi i sommar

metallica-live-2011Ja, det är sant – Metallica gör sin enda konsert i norra Europa i sommar i Sverige! Detta dessutom tillsammans med Slayer, Megadeth och Anthrax – The Big 4 kommer till Ullevi!

Ni har mejlat, ringt, frågat och tjatat i månader… och nu kan vi äntligen bekräfta. Ett av världens största rockband – Metallica, spelar tillsammans med Slayer, Megadeth och Anthrax i Sverige i sommar. Konserten äger rum på Ullevi i Göteborg den 3 juli och biljetterna släpps den 7 mars kl. 9.00.

METALLICA behöver knappast någon närmare beskrivning. 2009 släpptes det efterlängtade albumet ”Death Magnetic” som direkt hamnade på alla topplistor världen över och sålde i miljontals exemplar. Lägg därtill otalet antal priser och nomineringar, några hundra miljoner sålda album och en konsertpublik som knappast krymper. När vi talar om Metallica talar vi om ett gigantiskt rockband. Kanske världens allra största.

Metallica, Slayer, Megadeth och Anthrax. Fyra legendariska band som på 80-talet gick från att dominera en underground-thrash-rörelse till att dominera en hel metal-värld. Detta gjorde de genom att sälja miljontals skivor och fylla arenor var de än hamnade. Förra sommaren stod de fyra banden på samma scen för första gången någonsin. Det är stort, mycket stort, att de nu gör det igen, i Sverige, på Ullevi, mitt i den svenska högsommaren!

”Vem kunde tro att mer än 25 år efter starten skulle de fyra stora inom thrash-metal inte bara finnas kvar och vara mer populära än någonsin, utan nu också spela tillsammans – What a mindfuck! Bring it on!”, säger Lars Ulrich i Metallica.

Vad mer kan man säga?

SLAYER som är ett av världens hårdaste band, markerade tidigt i sin karriär att de var tyngre, snabbare och mörkare än allt annat, de satte standarden och är idag ett av vår tids mest betydande band inom sin genre.

Så här säger Slayers Kerry King om vad som komma skall:

”It’s about fucking time this happened, and about time the fans finally get what they want. This is fucking awesome.”

MEGADETH behöver liksom ovan knappast någon närmare presentation. De har länge varit ett av de mest framgångsrika banden inom thrash-metal med bandets frontfigur, grundare och låtskrivare Dave Mustaine i täten. Med mer än 20 miljoner sålda album och turnéer världen över har Megadeth länge utmärkt sig genom sin tekniska färdighet med avancerade gitarrsolon, högt tempo och arga sång.

Dave Mustaine låter hälsa:

”Om det är några huvuden kvar i slutet av denna konsert som inte head-bangat så hör de inte hemma där.”

The Big 4-cirkeln blir sluten med thrash-metal-hjältarna från New York, ANTHRAX. Vi avslutar med Anthrax-gitarristen Scott Ians ord:

”Folk har pratat om dessa fyra band sedan 1984. Det är 27 år av förväntan! Och vi kommer inte bara leva upp till förväntningarna, vi kommer krossa dom!”

Vi ses i Göteborg!

Datum
3 juli 2011, Ullevi, Göteborg

Mer information om Metallicas Sverige-spelning

3 reaktioner på ”Metallica och The Big 4 till Ullevi i sommar”

  1. Som på de flesta konserter idag så är det 13-årsgräns på grund av ljudnivån och Socialstyrelsens bestämmelser. Eventuell åldersgräns ska finnas noterad hos biljettförsäljaren, i det här fallet Live Nation / Ticnet.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top