Metalbandet Skinflint från Botswana kommer till Sverige

Botswana har idag en av Afrikas största och mest snabbväxande metalscener. Scenen har vuxit i snabb takt de senate tio åren och är en förhållandevis stor subkultur såväl i storstäderna som på landsbygden.

Selam studerade metalscenen, och musikindustrin i stort mer närgående under ett besök i Gaborone tidigare i våras och bestämde sig då för att presentera landets mest populära band, Skinflint, i Sverige.

På plats i Gaborone samarbetade Selam med organisationen Botswana Society For The Arts, med syftet att undersöka möjligheterna för ett mer långsiktigt kulturutbyte mellan länderna.

Skinflint
Skinflint består av Giuseppe Sbrana aka Juice (gitarr/sång) Kebonye Nkoloso aka Raskebo (bas) och Sandra Sbrana aka Hurricane Sandy (trummor). Bandet har spelat över hela Afrika och bland annat delat scen med internationella artister såsom Carcass (UK).

Skinflint blandar traditionell heavy metal med texter från traditionella förfäders tro, stamkrig och Juju ockultism! Denna helt unika mix har hjälpt bandet att få global exponering och blivit upptäckta av fans från hela världen. Bandet har precis avslutat sitt 4:e album ”Dipoko” och vann nyligen pris på ”Annual African Metal” för sin allmänna prestation och till Giuseppe Sbrana för årets bästa gitarrspelare inom Metal.

På plats i Sverige kommer bandet b.l.a. att uppträda på Scharinska i Umeå den 31 oktober med Dead Alkberg som support och på Debaser Hornstulls Strand i Stockholm den 2 november på Selam & Debasers nya klubb Wax & Gold.

Fredag 1 november gästar de radio SR Metropol tillsammans med Johan Eurenius-Egerbladh och Mam Foon från Selam.

Bandet kommer under sina dagar i Sverige även träffa aktörer och instanser inom Sveriges kultur-och musikliv.

Aktörsamverkan projektet mellan Selam och Botswana Society For The Arts har möjliggjorts med stöd från Statens Kulturråd.

Turnédatum
31 oktober – Scharinska, Umeå
2 november – Debaser Strand (f.d. Hornstull Strand), Stockholm

Scroll to Top