Metalbandet Pain of Salvation deltar i Melodifestivalen

pain-of-salvation-2009

Kan man kombinera progressiv metal med Melodifestivalen?

Ja tydligen, för Eskilstunabandet Pain of Salvation, som är ett av världens ledande band inom denna mer avancerade form av metal och hårdrock, blev nyligen konfirmerat för deltagande i den svenska Melodifestivalen 2010, men jobbar trots detta på som vanligt och släpper den nya EPn ”Linoleum” med ett stort releaseparty på The Cave i Sundbyberg den 14 november.

Bandets konstnärlige ledare och frontfigur heter Daniel Gildenlöw och hans telefon gick varm efter att SVT nyligen presenterat de 27 låtarna till Melodifestivalen 2010. Bland låtskrivarna finns en lång rad kända namn från schlagersammanhang, som Thomas G:son, Py Bäckman, Fredrik Kempe, Bobby Ljunggren och Susie Päivärinta.

Att han fick med ett bidrag till Melodifestivalen har sin naturliga förklaring. Melodifestivalgeneralen Christer Björkman besökte tidigare i år Pain of Salvations tidigare managementbolag Roasting House och kom av en slump att höra en Pain of Salvation-låt som han gillade mycket. Han bad då Daniel skicka några bidrag till Melodifestivalen, en utmaning han inte hade något emot att anta!

Tre låtar
Road Salt är dock ingen specialskriven låt för Melodifestivalen. ”Nej, det är en Pain of Salvation-låt. Vi håller just på att ta fram nytt material till en skiva och låten Road Salt var en av tre som vi tyckte var lämpliga och skickade in. Jag hade själv inte valt den utav de tre, men det är SVT som väljer”.

Allt rullar på som vanligt
Nyheten om medverkan i Melodifestivalen togs emot med glädje, men ett band som trots medlemmarnas relativa ungdom redan funnits i över 20 år, vet bättre än att lägga alla ägg i en korg så dom arbetar vidare som vanligt och ligger verkligen inte på latsidan!

Som ett led i arbetet mot det kommande albumet ”Road Salt” ger man lördagen den 14 november en konsert/releaseparty för EP´n ”Linoleum” på rockklubben The Cave i Sundbyberg.

Hemsidor:
Bandet: www.painofsalvation.com
Biljetter: www.tickster.com
The Cave: www.thecaverockclub.com

Rulla till toppen