Melissa Auf Der Maur till Sverige

Av Redaktionen
Okt 6th, 2010
0 Kommentarer
655 Views

melissa-auf-der-maur

Vi känner alla till henne, på ett bra eller än bättre sätt; sen dagarna i Hole, då hon dominerade bakom basen och slängde med sin röda man; när The Smashing Pumpkins satt lite smått i skiten och behövde en ersättare för avhoppade D’Arcy Wretzky drog Melissa Auf der Maur det tunga lasset på ett briljant sätt. Men lite förberedde hennes fans för vad som komma skulle när hon släppte den självbetitlade albumbomben 2004. Lysande gästspel från James Iha, Mark Lanegan och Josh Homme till trots så var det Auf der Maurs show från start till slut och kritikerna följde med vart hon än gick.

Så varför har det tagit sex år för henne att komma tillbaks?

Frågan kanske är befogad om man är döv, blind och stum för borta har hon aldrig varit utan Auf der Maur har fortsatt längs den eklektiska bana som varit hennes liv. Hon har turnerat med Ric Ocasek (The Cars), frontat Black Sabbath-tributen Hand of Doom, spelat med en bunke vänner i The Chelsea etc etc etc. Puh!

Och med den meritlistan som är lång nog att gå några varv kring jorden har Melissa Auf Der Maur placerat skåpet precis på rätt plats i och med nya albumet ”Out of Our Minds”. Skivan är en verklig signal om hennes ambitioner; förutom att vara en skiva så tillkommer en kortfilm samt ett seriealbum. Ett grandiost projekt som hyllats på fler håll än det finns väderstreck. Till detta kommer naturligtvis en turné och en plats på scen på Debaser Slussen. Man bockar och bugar, niger och tackar, för detta är en show man inte får missa!

Konsertdatum
21 november – Stockholm, Debaser Slussen

Mer information om Melissa Auf Der Maurs Sverige-spelning

Kommentering är stängd