Mauro Scocco släpper nytt album

mauro-scocco-2010

Den 25 maj släpper Mauro Scocco sitt nionde soloalbum (om vi inte räknar samlingar och sidoprojekt) ”Musik För Nyskilda” på EMI Music. Redan den 24 april släpps singeln ”Jag Saknar Oss”.

Mauro säger såhär om valet av titeln och musiken på nya skivan:

Jag har en vän som jobbade i skivaffär som myntade uttrycket. En viss typ av kund som sökte en viss typ av musik … Jag snodde det rakt av. Förra skivan Ljudet Av Tiden Som Går var ju en rätt sammanhållen historia medan den här spretar mer både stilmässigt och låtmässigt och är mer baserad på de bästa eller i mina öron intressantaste låtarna jag fått fram de senaste två åren. Mellan en låt som Adrenalin och Julkort Från New York kan det tyckas vara rätt långt men det är ändå bara text och melodi och några ackord. Är det bra så är det bra.

Mauro Scocco behöver knappast någon närmare presentation efter sju plattor med Ratata – ett av 80-talets största svenska popband – och nio soloalbum från 1988 och framåt. Mauro är en av få som har lyckats att ständigt vara aktuell, dels som artist, producent och låtskrivare, men också som TV-personlighet i programen “Sen kväll med Luuk” och “Mauro & Pluras kök”.

Mauro har själv haft mängder av hits med låtar som: “Sarah”, “Ingen Vinner”, “Det Finns”, “Vem Är Han?”, “Till Dom Ensamma”, “Överallt”, “Nelly” och “Kall Stjärna”. Han har även producerat album åt artister som Eldkvarn (klassikern “Kungarna Från Broadway”?med hitsingeln “Kärlekens Tunga” från 1988) och delar av Markus Krunegårds “Prinsen Av Peking” (2009), bl a singeln “Hela Livet Var Ett Disco”.

Mauro har dessutom skrivit låtar till flertalet artister – tex var det Mauro som låg bakom Lisa Nilssons succésingel “Himlen Runt Hörnet” (och merparten av albumet med samma namn) samt uppföljaren; “Till Morelia”. Han har även skrivit musik till artister som Totta Näslund, Monica Zetterlund, Peter Jöback, Björn Skifs, Irma Schultz och Victoria Tolstoy, för att nämna några.

”Musik För Nyskilda” släpps på EMI Music, som nyligen tecknat avtal med Mauro Scocco.
Kjell Andersson (A&R på EMI Music) säger:
Jag har jobbat med Mauro på diverse scen- och musikprojekt, från och till, sedan 1985. I mitt eget huvud har jag nog betraktat Mauro som en EMI-artist sedan länge, det känns därför som en naturlig och riktig fortsättning att hans skivor nu ges ut av EMI.

Mauro Scocco om att samarbeta med EMI:

Jag har samarbetat med EMI på många projekt genom åren och att nu hamna där som artist med mitt nya album känns helt naturligt.

Scroll to Top