Matt Schofield släpper nytt album

Mascot Label Group / Provogue är stolta att presentera gitarristen, sångaren, låtskrivaren och producenten Matt Schofields kommande plattan Far As I Can See som släpps den 19 februari 2014 via Warner Music Sweden. Schofield betraktas som en av dagens ledande bluesgitarrister i Storbritannien. Guitar magazine säger om Schofield att: “Det finns faktiskt ingen bättre bluesgitarrist idag.”. Han kom nyligen hem från en turné i USA som fått fin kritik.

Schofield förklarar: “Med den nya plattan hade jag satt upp vissa mål samt några bredare konscept jag ville utforska. Men jag ville samtidigt hålla sinnena öppna för vart inspelningarna tog oss för att behålla spänningen som uppstår då man improviserar och interagerar med begåvade musiker. Målen och improvisationerna var saker jag samlat på mig och som jag inte till fullo utvecklat på tidigare studioplattor, som både gamla och nya influenser, musiker jag länge velat samarbeta med och ett behov av att fortsätta växa, att utmana mig själv för att se var jag står idag. Främst ville jag uppnå den unika kommunikationen som uppstår mellan mig och min publik då jag spelar live.”

Matt Schofield rankades bland alla tiders tio främsta britiska bluesgitarrister av Guitar & Bass magazine som även inkluderade Eric Clapton och Peter Green. Hans renommé har givit honom möjligheten att spela med storheter som Buddy Guy och Robben Ford.

Far As I Can See är ett platta av en betydande artist som sammanför allt det bästa inom genren och som Matt Schofield själv uttrycker det: “Det är min bredaste och musikaliskt mest spännande platta någonsin.”

Rulla till toppen