Matilda Paulsson från Lund åter på Danmarks nationalscen

Mezzosopranen Matilda Paulsson från Lund är just nu aktuell i Nabucco på Danmarks nationalscen Det Kongelige Teater. Hon spelar Nabuccos dotter, prinsessan Fenena, en rolltolkning som Skånska Dagbladet efter helgens premiär kallar ”minst sagt glänsande”.
– Det är ett stort förtroende att få återvända till Det Kongelige, säger Matilda, som här gör sin första Verdi-roll.

När Matilda Paulsson gjorde sin debut på Kungliga Operan i Stockholm 2008 så var succén ett faktum. Publik och recensenter var lyriska och för många verkade det som om en stjärna på sånghimlen föddes där och då. Ändå tycker hon att hon nu, två år senare, är inne i den hittills mest betydelsefulla tiden för sin karriär.
Rosenkavaljern på Stockholms Operan var det som satte igång hjulet, berättar Matilda. Den ledde till min tysklandsdebut, debuten på Det Kongelige i Köpenhamn, min första CD och flera roller här hemma. Men nu är jag i skedet att jag har sjungit på många stora scener och börjar bli tillbakabjuden. Det känns underbart, roligt och ansvarsfullt, på något sätt är det ett mer verkligt kvitto på mitt jobb än en bejublad debut.

Och tillbakabjuden blir hon. Utöver föreställningen på Det Kongelige i Köpenhamn som pågår tom den 18 november så kommer hon att sjunga både i Xerxes och Figaros bröllop på Stockholms Operan den här vintern.

Rulla till toppen