Mastodon släpper live-DVD

mastodon-2009

Atlantabaserade hårdrocksgruppen Mastodon släpper sitt första live album/DVD den 16 mars. Inspelad under deras explosiva konsert i Chicago’s Aragon Ballroom under bandets kritikerrosade Crack The Skye turné. Turnén nådde Sverige med Sonisphere-festivalen 2009.

Albumet innehåller blivande klassiker från Crack The Skye, som Divinations och Oblivion, samtidigt som de spelar gamla klassiker från Blood Mountain (-06) och Leviathan (-04), även en brutal cover på Melvins ”The Bit” återfinns på albumet.

DVD’n innehåller 78 minuter live-material som filmades under en kväll i Chicago. En överväldigande presentation av bandet i sitt rätta element, med en blixtrande scenshow och en närvara som få av nutidens band kan stoltsera med.

Förutom livekonserten innehåller DVD:n en film inspelad backstage, i turnébussen och på platser runt om under turnén. Den kallas rätt och slätt för Crack The Skye: The Movie.

Den film som projeciras under bandets live-framträdanden finns också här, varje bild skapades specifikt för den låt de visas under och visar åskådarna en speciell koppling mellan alla låtar och processen när de skapades.

Albumet Crack The Skye släpptes 2009 och fick stående ovationer från världspressen, Aftonbladet kallade den för ett äkta mästerverk och Expressen beskrev den med orden vackert, fascinerande och inbjudande. Mastodon jobbar för tillfället på sitt nya studioalbum och planerar att börja inspelningarna senare i år.

www.mastodonrocks.com

Tracklist Live at the Aragon:
“Oblivion”
“Divinations”
“Quintessence”
“The Czar”
“Ghost Of Karelia”
“Crack The Skye”
“The Last Baron”
“Circle of Cysquatch”
“Aqua Dementia”
“Where Strides The Behemoth”
“Mother Puncher”
“The Bit”

Scroll to Top