Martin Stenmarck släpper julskiva

Martin Stenmarck är en av Sveriges största artister. Nu har han fått äran att släppa julskivan ”Decembersånger” med London Philharmonic Orchestra till förmån för World Childhood Foundation.

Den 12 november släpper Martins sin första julskiva som spelats in med London Philharmonic Orchestra till förmån för Childhood.

”När det blev klart att jag skulle flyga till London för att spela in med en av världens finaste orkestrar slog det mig, hur gör man? Jag funderade på det i några dagar och tog sen beslutet att historierna skulle stå i fokus. Den här skivan skulle gå mot strömmen, ingen basunsång och ”ta i från tårna sjungande”, utan en mer berättande röst till tonerna av Londons stolthet. Jag tycker vi har lyckats och när orkestern blev insatt i Childhoods idéer så gav de allt. Det här är en magisk skiva!”

Albumet ”Decembersånger” innehåller fem traditionella julsånger i vackra orkesterarrangemang och fem nyskrivna, blivande klassiska julsånger. En både nyskapande och traditionell jul i en mycket exklusiv inramning där julens vackra berättelser står i fokus. På inspelningen av det storslagna albumet har över 100 av världens bästa musiker medverkat. Albumet är producerat av Peter Nordahl.

Martin Stenmarcks stora genombrott kom 2005 då han vann Melodifestivalen med låten ”Las Vegas” och efterföljande album ”9 sanningar och en lögn” som sålde dubbel platina. Albumet innehöll bland annat singeln ”Sjumilakliv” som Martin vann både en Rockbjörn och Grammis i kategorin ”Årets låt” med.

Martin har även släppt det guldsäljande albumet ”Det är det pojkar gör när kärleken dör” (2007) med hiten ”100 år från nu (blundar)” samt albumet ”Septemberland” (2009) som även den innehöll en singel som blev listetta, nämligen ”1000 nålar”.

London Philharmonic Orchestra är världens just nu mest framgångsrika symfoniorkester. De ligger högst på de klassiska topplistorna och har gjort musiken till filmer som ”Sagan Om Ringen”-triologin och ”The Hobbit”. Orkestern har mottagit flertalet guld och platinaskivor och sammanlagt sålt många miljoner album. London Philharmonic Orchestra var nyligen officiell orkester under OS i London 2012 där de framförde samtliga vinnares nationalsånger.

Childhoods syfte är att arbeta för barns rätt till en trygg barndom och särskilt arbeta för bättre levnadsvillkor för barn som lever i utsatta miljöer över hela världen.

Albumet ”Decembersånger” innehåller följande spår:
1. Decemberfåglar
2. The Little Drummer Boy
3. Besvärjelsen
4. O, Helga Natt
5. Flickans jul
6. Det Var Då
7. Stop The Cavalry
8. Nu Tänder Vi Ljusen
9. Happy New Year
10. White Christmas

Rulla till toppen