Martha Wainwright till Stockholm i juli

Av Redaktionen
I Jazz
Maj 4th, 2010
0 Kommentarer
496 Views

martha-wainwright

Med det bagage som det medför att vara född i en släkt vars medlemmar har gjort ett så stort avtryck på musikhistorien kanske man hade trott att Martha Wainwright skulle göra ett annat karriärsval än att stå på scen. Men, likt sin excentriske bror Rufus Wainwright är det inför publiken som Martha var född att spendera sin kreativa tid. Och spendera den väl gör hon!

I egen regi har Martha Wainwright gjort succé med sin spruckna röst som reciterar explicita texter, texter som sällan speglar verkligheten genom någon censur. ”Bloody Motherfucking Asshole” var tillägnad hennes far och hans uppfostringsteknik (eller avsaknaden av en sådan). Nog känns det oerhört befriande att höra Martha deklamera världen för hur den är.

Så när nu Martha har valt att tolka Edith Piaf, en kvinna vars liv i stora delar var tumultartat, kan det tyckas självklart. Två starka kvinnor som i detta decennium kolliderar och blir till ett. Är det någon som kan manifestera Piaf så är det Martha. Punkt. ”Sans Fusils, Ni Souliers, A Paris” som skivan heter är ett mästerverk där femton av Piafs verk dras genom det Wainwrightska filtret och mynnar ut i ett par ytterst sköna chansoner.

Live kommer det här att sparka något fruktansvärt; på det grymma och intima sättet som vi känner en sådan enorm kärlek för. Like it, love it, igen och igen och igen!

KONSERTDATUM
8 juli – Stockholm, Berns

Närmare information om Martha Wainwrights konsert i Stockholm

HEMSIDA
www.myspace.com/marthawainwright

Kommentering är stängd