Markus Krunegård släpper nytt album

Av Redaktionen
Mar 21st, 2012
0 Kommentarer
937 Views

Foto: Markus Palmqvist

Foto: Markus Palmqvist

Markus Krunegårds nya album “Mänsklig Värme” släpps på Stranded Rekords / Universal Music nästa onsdag den 28 mars. Producent är Markus Krunegård och medproducent Lars Skoglund (Laakso, Lykke Li m fl). Så här säger Markus själv om albumet och musiken:

“Detta är en till skiva om verkligheten med mig i centrum. Min verklighet i musik o på rim kan man säga.

Jag har tittat mycket på Ringvägen:

En o en i varsin frostig bil på väg till jobbet, en tom nattbuss, barnskrik

03:00, fulla grannen Gustav som kommer hem, dom släcker aldrig i fönstren mittemot, speglingen av mig själv i 3-glasfönstret, plogbilen dammar av pudersnön, nån man kände skyndar förbi bland höstlöven, nån röker inomhus, en röd Ferrari jagar förbi i sommarnatten.

Jag har tittat mkt på TV:

Carema, Syrien, alla mot alla, en för en.

Därför, förutom att jag gillar den bara sådär och för att det är vad allt handlar om, tycker jag att den passar, titeln, ”Mänsklig värme”.

Lite om musiken:

‘Jag är slarvig o nöjer mig när jag ser konturerna av det färdiga’ med det sagt ville jag motbevisa mig själv. Så den här gången har jag förberett mig o gett mig dom bästa förutsättningarna att kunna producera ett självklart album. Förra gången var det 2 skivor, 26 låtar o bråttom i min ensamhet.

Nu valde jag 10 låtar efter mycket möda, tog sällskap av vänner med god smak i en fin studio o gav mig själv tid. Jag tycker det hörs.

Det är liksom första gången en teckning av mig inte är fullkladdad av utsmetad blyerts.

Tack för ordet.

Mvh MK

Kommentering är stängd