Markus Krunegård och Amanda Jenssen till Peace & Love

Markus Krunegård (Foto: Daniel Åhs)
Markus Krunegård (Foto: Daniel Åhs)

Den 1 oktober släpptes biljetterna till Peace & Love 2010. Nu släpps de första artisterna.
Peace & Love i Borlänge är sex dagar av kärlek, budskap och musik. Datum för nästa års festival är 28 juni-3 juli och temat är Frihet. För mer information se www.peaceandlove.nu.

Klara artister:
-Sick of it All (US)
-Markus Krunegård
-Hardcore Superstar
-Brother Ali (US)
-Amanda Jenssen
-Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern
-Roffe Wikström
-Glesbygd´n
-The Accidents
-Skumdum
-Fibes, Oh Fibes!
-Taylor Mali (US)
-Name the Pet
-Avatar
-Thee Suspenders

Sick of it All (US)
Hardcorepionjärerna Sick of it All bildades i mitten av 80-talet och har länge varit ett av de mest inflytelserika banden i genren. I bagaget har de en hel drös plattor, varav det sista albumet Death To Tyrants från 2006 av flera anses vara ett av deras tyngsta hittills. Snart är det dags för ännu ett nytt stenhårt alster med hardcorekungarna från världens kanske coolaste stad – New York.

Markus Krunegård
Sveriges alldeles egne guldgosse behöver inga presentationer längre. Under de sista åren har han erövrat såväl kritiker som publik med sina egensinniga och slagkraftiga låtar med en textlyrik som få nutida svenska musiker ens är i närheten av. Den oerhört produktive Krunegård lät oss nyligen ta del av dubbelalbumen Prinsen av Peking och Lev som en gris, dö som en hund.

Hardcore Superstar
Hösten 1997 bildades sleazerock/hårdrocksbandsbandet Hardcore Superstar i Göteborg. Fram till dags dato har de varit förband åt AC/DC, vunnit Metalaward för bästa album, varit Grammisnominerade och turnerat i såväl USA som Europa. I somras kom sjätte albumet Beg for it.

Brother Ali (US)
Den amerikanske hiphop-artisten Brother Alis senaste album Us har fått omnämnanden av kritiker såsom ”sociopolitiskt mästerverk” och ”lyrisk ninjitsu”.
Den samhällsengagerade albinomuslimen från Minnesota beskriver gärna klassklyftor, vilket han anser vara ett av mänsklighetens största problem.

Amanda Jenssen
Det började med Idol och sedan tog allt fart för Amanda. Första egna plattan Killing my darlings släpptes 2008 med låtskrivarhjälp av bland annat Pär Wiksten och Marit Bergman. Grammis och P3 Guld-nomineringar duggade sedan tätt och hon vann två Rockbjörnar som Årets kvinnliga artist och Årets nykomling. Singeln Happyland, från den kommande skivan med samma namn, rusade genast upp högt på listorna och i dagarna släpps den nya plattan.

Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern
Skådespelaren, musikern och regissören Flinck är egensinnig. Riktigt skönt egensinnig. Det egna bandet Flincka Fingrar startade han 2002 och albumet Vildvuxna rosor kom tre år efter det. Men redan 1979 släppte han EP:n På lörda´e´re fest hos Catrin med bandet Rockvindar. Thorsten är av vår tids största svenska känsloestradörer, oavsett om han står på Dramaten eller någon annan scen. I vår kommer nya skivan med bandet som kallas Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern.

Roffe Wikström
Roffe är kanske Sveriges mest välkände och framgångsrika bluesartist. Redan 1975 släppte han Sjung svenska folk och sedan dess har ett stort antal album följt. Ny skiva planeras till våren.

Glesbygd´n
Med rötterna i Arvidsjaur och Umeå gör vemodsreggaekollektivet Glesbygd´n skäl för namnet. Bandet har tidigare gjort knökfulla spelningar och i september åkte man till ryska Archelensk för att spela på en kultur- och teaterfestival. På bandets hemsida stod det ”om vi inte är tillbaka om fem dagar så bör någon kontakta den svenska ambassaden i Moskva”.
Likt bandet Kultiration, som de även spelat tillsammans med, är Glesbygd´n inte rädda för att experimentera med jazz och folkmusik i sin reggae. Andra plattan Tid´n Lid kom i april.

The Accidents
Örebrobaserade The Accidents kan beskrivas som om Genocide Superstars och Voice of a Generation möter Hank Williams. Skitig och rak rock`n´roll när den är som bäst. Sjätte albumet Stigmata Rock`n´rolli släpptes i somras.

Skumdum
Skumdum är idag ett av Skandinaviens största punkband och hette när de bildades i början av 90-talet The Ronkers. De blandar svensk trallpunk med skatepunk och amerikansk hardcore och har en stabil fanskara även i Spanien och Frankrike.

Fibes, Oh Fibes!
Fibes, Oh Fibes! släppte i somras det tredje albumet 1987. Bandet är en riktigt frisk fläkt i en annars hårt hållen och förbestämd värld inom rockens vett och etikettskola. Flörtande med 80-talet är bara förnamnet på Göteborgsbandets retrostil.

Taylor Mali (US)
Amerikanaren Taylor Mali sadlade om från lärare på high school till att bli spoken word artist. I dag är han en av de mest välkända med rötterna från slam-rörelsen. Mali är vältalande, tillgänglig, passionerad och väldigt rolig. Ett av hans mest kända verk är What Learning Leaves och han har tidigare uppträtt med bland annat Billy Collins och legendariske Allen Ginsberg.

Name the Pet
Klubbdängan Get on the bus har spelats flitigt och snart kommer den självbetitlade fullängaren med danspopelectroakten Name the Pet. Bandet består av Hanna Brandén, som tidigare brukade sjunga jazz och hänga i elektro-London. Billie Holliday och Morrissey är några av denna hårt svängande partymaskins influenser.

Avatar
Trots att medlemmarna är i yngre 20-årsåldern har Avatar redan hunnit med en hel del, såsom att spela med Megadeath och In Flames. I november släpps den tredje skivan och sen drar man på Europaturné med Hardcore Superstar.

Thee Suspenders
Psychobilly/rockbandet Thee Suspenders skulle passa perfekt som soundtrack i en film av Quentin Tarantino och omnämns ofta som Skandinaviens största psychobilly-band.

Scroll to Top