Mark Knopfler till Sverige nästa sommar

mark-knopfler-2009

Live Nation och Kulturbolaget kan idag bekräfta att Mark Knopfler gör en sommarturné under 2010 i samband med albumsläppet av Get Lucky (september 2009). The Get Lucky Tour innehåller 60 shower i 20 europeiska länder och pågår mellan maj och juli 2010. Den 12 juni landar Mark Knopfler i Helsingborg för en vacker afton på Sofiero Slott. Biljetterna släpps den 28 september klockan 10.00.

Get Lucky är legenden Mark Knopflers sjätte studioalbum och en uppföljare till framgångsrika Kill To Get Crimson (2007) som Rolling Stone liknade vid en ögonsten och USA Today beskrev som ”ännu en opretentiös uppvisning i hans omisskännliga gåva som musiker, tonsättare och historieberättare”.

Inspelad i Knopflers prisbelönta studio i västra London, British Grove Studios, är Get Lucky producerad tillsammans med samarbetspartners och parhästar såsom Chuck Ainlay och keyboardisten Guy Fletcher, samt Richard Bennett, Danny Cummings, John McCusker, Matt Rollings och Glenn Worf.

Skivan som består av 11 låtar gör en djupdykning i Mark Knopflers musikaliska rötter, något som titelspåret exemplifierar tydligt. ”Den första kringresande spelmannen jag någonsin träffade sjöng i soulband på vintern och arbetade deltid på marknader eller plockade frukt någonstans söderut när vädret blev varmare”, förklarar Knopfler. ”Jag var ungefär 15 år gammal, kände mig låst i skolan och var avundsjuk. Get Lucky handlar om honom och andra resande karaktärer jag stött på på platser jag har jobbat korta perioder, som gårdar, lagerlokaler, byggarbetsplatser innan jag ”got lucky” med mina sånger”.

Som sångare i Dire Straits och flerfaldig grammisvinnare har Knopfler framgångsrikt kombinerat sina skeva texter med skickliga gitarrslingor för att skapa monsterhittar som Money For Nothing, Sultans Of Swing, Romeo And Juliet och Walk Of Life. Han har producerat skivor för bland andra Bob Dylan och Randy Newman och medverkat i flertalet filmer, däribland Cal, Local Hero, Princess Bride och A Shot At Glory.

Den 12 juni står Mark Knopfler på Sofieros vackra scen i Helsingborg. Biljetterna släpps den 28 september.

Biljettinformation:
12.6 Sofiero Slott, Helsingborg

Biljetterna släpps klockan 10.00 den 28 september. Närmare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top