Marit Bergman gör årets låt till Pride-galan

marit-bergman

Den flerfaldigt prisbelönade sångerskan Marit Bergman har tilldelats det ärofyllda uppdraget att göra årets låt till Stockholm Pride.

– Heteronormen är något som bör analyseras och ifrågasättas. Jag tycker att det är både viktigt och bra att Stockholm Pride jobbar med den vinkeln i årets tema, säger Marit Bergman.

Sångerskan som precis är hemkommen till New York efter sin turné, kommer i dagarna att sätta sig och skriva på låten som kommer att finnas tillgänglig i god tid innan festivalen.

– Det är en enorm ära och jag trodde aldrig att Stockholm Pride skulle fråga. Nu gjorde de det och det är jag otroligt glad över. Tanken är att få till en festlig låt som kommer att beröra utanförskap, fortsätter Marit Bergman.

Marit Bergman kommer bland annat att uppträda på onsdagens Dusty Springfield-tributkväll tillsammans med artister som Moto Boy, Rebecka Törnqvist och hemliga gäster.

– Marit Bergman är en av Sveriges mest intressanta artister och har alltid något viktigt att säga. Det är en enorm glädje att få presentera att det är hon som skapar 2009 års Pridelåt, säger Claes Nyberg, ordförande för Stockholm Pride.

Stockholm Pride hålls mellan 27 juli – 2 augusti. Årets tema [Hetero] belyser hur heteronormen begränsar alla människor, i synnerhet hbt-personer, i vardagen. Nytt för i år är Pride Garden som är ett öppet område i Kungsträdgården där årets invigningsgala hålls den 27 juli. Pride Park huserar för sista året i Tantolunden på Södermalm och Pride House kommer även i år att återfinnas i Kulturhusets och Stadsteaterns lokaler mitt i city. Pride Paraden hålls den 1 augusti och startar i Humlegården klockan 13.00 för att vandra genom Stockholms gator fram till Tantolunden där bland annat Marc Almond står på scen i kvällens Paradgala.

Scroll to Top