Marilyn Manson till Metaltown i Göteborg

marilyn-manson

Svärmorsmardrömmen som är lika bejublad som bespottad och vars karriär är lika omtvistad som omtalad är klar för Sverigebesök. Marilyn Manson spelar på Metaltown i Göteborg i sommar!

2005 såg vi honom på Hultsfredsfestivalen, på festivalens största scen med nästan 30 000 personer i publiken. Några år senare gjorde Fort Lauderdales skräckrockare två arenaspelningar i Sverige i egen regi, båda fullsatta och hyllade. I sommar är det dags igen.

Brian Warner (Marilyn Manson) bildade tillsammans med tre collegevänner 1989 bandet Marilyn Manson & the Spooky Kids i Fort Lauderdale, Florida. Bandet släppte sitt första album, ”Portrait of an American Family”, 1994. Två år senare kom plattan som skulle leda till det stora genombrottet, ”Antichrist Superstar”. Albumet innehåller bland annat singlarna ”The Beautiful People” och ”Irresponsible Hate Anthem”, låtar som än idag omnämns som absoluta mästerverk.

Efter genombrottet har ytterligare fem studioalbum samt ett livealbum nått publiken. Det senaste vi hörde av Marilyn Manson är ”Eat Me, Drink Me”, en personlig skildring av skilsmässan med burleskartistern Dita von Teese men också av Mansons nya kärlek.

Den 26 och 27 juni är det dags för 2009 års upplaga av Metaltown, med mer än 30 band på scen. Allt pekar på att det kommer bli den tveklöst bästa festivalen hittills. Idag adderar vi Marilyn Manson till line-upen, och det kommer mera!

KLARA ARTISTER METALTOWN 2009:
Nya artister:
Marilyn Manson (US)

Klara sedan tidigare:
Disturbed (US)
Volbeat (DK)
Dir En Grey (JAP)
Dragonforce (UK)
Trivium (US)
Children of Bodom (FIN)
Pain (S)
Municipal Waste (US)

www.metaltown.se

Biljettinfo:

Biljetterna säljs via www.metaltown.se och kostar 1295 kr + serviceavgift. Biljetterna går även att köpa direkt via Ticnet- och ATG-ombud.

Rulla till toppen