Marie Fredriksson gör stor Sverige-turné

Marie Fredriksson är en av Sveriges största och mest älskade artister och nu är hon tillbaka med nytt album på svenska och solo-turné!

Den 27 november släpps Marie Fredrikssons album ”Nu!” och i februari åker hon ut på en efterlängtad turné. Premiären blir den 19 februari i Helsingborgs Konserthus och biljetterna till turnén släpps den 21 oktober.

I september kom första smakprovet från hennes nya album – singeln ”Kom vila hos mig”. Det är Maries första på svenska sedan balladen ”Där du andas” som toppade svenska singellistan för sju år sedan. Senast Marie kom med ett helt nyinspelat album på svenska var 1996, ”I en tid som vår”. Där fanns förutom titellåten bl.a. klassikern ”Tro” och vi kan förstås förvänta oss den och flera av Maries stora hits som ”Ännu doftar kärlek”, ”Efter stormen”, ”Sparvöga” och många fler tillsammans med några av de nya låtarna på turnén.

Det var år 2000 som jag senast turnerade med mina svenska låtar och jag har längtat! Ser så mycket fram emot denna turné med premiär på ”hemmaplan” i Helsingborg!

Albumet ”Nu!” släpps 27 november och är producerat av Maries man Mikael Bolyos tillsammans med Christoffer Lundquist.

Musikerna på turnén är; Mikael Bolyos – keyboard, Pelle Alsing – trummor, Christoffer Lundquist – gitarr, Surjo Benigh – bas och Jokke Pettersson – gitarr.

År 2000 kom Maries samlingsalbum ”Äntligen” som blev en enorm framgång och sålde 340.000 ex och Marie gjorde den sommaren en stor utomhusturné. Två år senare drabbades hon av en hjärntumör men har på ett alldeles sensationellt sätt återhämtat sig från den svåra tiden. Förutom tre framgångsrika konstutställningar har Marie bl a släppt den engelskspråkiga plattan ”The Change” (2004) och albumet ”Min Bäste Vän” (2006) där Marie tolkat sina favoritlåtar. 2007 släpptes samlingen ”Tid för tystnad – Marie Fredrikssons ballader” och dessutom har hon hunnit med två Roxette-album ”Charm School (2011)” och ”Travelling” (2012) samt en världsturné med Roxette som pågick i nästan två år.

Turnéplan
19/2 Helsingborg, Helsingborgs Konserthus
21/2 Örebro, Conventum
22/2 Norrköping, Louis De Geer
28/2 Visby, Wisbystrand
2/3 Kalmar, Kalmarsalen
7/3 Malmö, Malmö Konserthus
8/3 Växjö, Växjö Konserthus
14/3 Jönköping, Jönköpings Konserthus
15/3 Göteborg, Göteborgs Konserthus
19/3 Uppsala, Uppsala Konsert och Kongress
21/3 Halmstad, Halmstad Arena
22/3 Karlstad, Karlstad CCC
4/4 Borås, Åhaga
5/4 Linköping, Linköping Konsert & Kongress
8/4 Stockholm, Cirkus
11/4 Gävle Gävle, Konserthus
12/4 Västerås, Västerås Konserthus
18/4 Luleå, Kulturens Hus
19/4 Umeå, Folkets hus

Scroll to Top