Mariam The Believer släpper nytt och turnerar

Foto: KK+TF, Klara Källström and Thobias Fäldt

Mariam The Believers nya singel ”Blood Donation” släpptes i veckan. Spotify släpper exklusivt ett albumspår per dag 28-30 dec. Albumet släpps mitten av januari.

Uppväxt i en förort till en småstad, aldrig känt att jag har tillhört men inte heller riktigt behövt det, har en svensk mamma född i Östersund och en pappa från Iran som nu bor i Brasilien, varit nummerutropare i en rökig bingohall, är modig men har ibland tvivlat på allt, haft knutor på stämbanden och trott att jag aldrig skulle kunna sjunga igen, åkt transibiriska järnvägen ensam, bott i Beijing, turnerat runt i svenska folkparker när jag var 9 utklädd till mus, städat trappor i Kortedala, växt upp med perserkatter, dubbat tecknad film som barn, gift mig ung, levt nomadliv och turnerat världen över med en trum och sång duo i fyra år på raken, tycker att det intressanta uppstår i mellanrummen, att energin är allt, ibland inte vetat vart jag ska ta vägen men endå alltid hamnat någonstans, men det mesta; musiken, att försöka nå in dit.

Ville börja spela elgitarr så köpte en gräddvit Gibson i New York och startade det här projektet, startade det egna skivbolaget Repeat Until Death för det här är ju det jag tänker hålla på med tills jag dör. Varje nytt kreativt projekt känns som att börja om på nytt men på samma gång är det ju hela tiden dit jag försöker att nå, att nå till kärnan av allt.

Mariam Wallentin

Konsertdatum
16 januari – Landet – Stockholm
19 januari – V-dala Nation – Uppsala
26 januari – Filmfestivalen / Pustervik – Göteborg
14 februari – by:Larm – Oslo
27 februari – Inkonst – Malmö
28 februari – Frost Festival – Köpenhamn

Mer information om Mariam The Believers Sverige-spelningar

Scroll to Top