Marduks gitarrist äger en del av Mayhem-sångarens skalle

marduk-2012

När den svenska sångaren Per ”Dead” Ohlin från de norska black metal-pionjärerna Mayhem begick självmord i april 1991 så spreds snabbt uppgifter om att bandets grundare Euronymous – som upptäckte kroppen – ska ha tillverkat halsband med delar utav skallen.

Euronymous ska även ha tagit flera foton av den döda kroppen och skickat en av dessa till ägaren av Warmaster Records i Colombia som använde bilden som skivomslag till bootleg-albumet ”Dawn Of The Black Hearts” vilket släpptes 1995.

När hårdrocksmagasinet Loudwire nyligen intervjuade det internationellt välkända Norrköpings-bandet Marduks ledare, gitarrist och låtskrivare Morgan Steinmeyer Håkansson så bekräftade han uppgiften om att han äger en del av Deads skalle såväl som fragment från kulan som dödade honom och en mindre del av hjärnan.

Morgan berättar i intervjun att Mayhem på den tiden levde under ganska knappa ekonomiska förhållanden tillsammans i ett hus. De hade inte ens telefon. Marduks gitarrist firade nyårsafton 1991 tillsammans med Dead hemma i Sverige. Efter att han återvänt till Norge så skickade han ett brev innan någon berättade för Morgan att han tagit livet av sig.

Morgan skrev därpå ett brev till Mayhem. Euronymous bekräftade att han skjutit sig själv och skickade en del av skallen tillsammans med två kulfragment och en bit av hjärnan. Dessa förvarar han numera på en säker plats. Euronymous ska ha skickat liknande presenter till ett fåtal av Deads forna vänner.

Scroll to Top