Maps & Atlases till Sverige i februari

Av Redaktionen
Dec 17th, 2012
0 Kommentarer
400 Views

De flesta band brukar bildas ur ren tristess på diverse college världen över. Att sätta upp en lapp och efterlysa obskyra bandkamrater på skolans anslagstavla är många gånger betydligt viktigare än att närvara på tråkiga meningslösa lektioner. Chicagobandet Maps & Atlases tillhör inte undantagen. Shiraz Dada (bas), Chris Hainey (trummor), Dave Davison (gitarr, sång) och Erin Elders (gitarr) träffades nämligen på precis så sätt när de kom på att de alla var influerade av band som Hella och Don Caballero. Vilket sammanträffande!

På bandets debutplatta “Perch Patchwork”, utgivet på Fatcat, gick de flesta av låtarna i någon slags kryptisk folkton med inslag av ett mer världsomspännande sound som tex Vampire Weekend gjort till sitt varumärke. Det svängde och krystade fram under fyra minuter på plattans nästan samtliga spår och den spontana känslan var att detta var nästa band att inta de större festivalerna inom kort. Bandets andra platta “Beware and Be Grateful” som släpptes i oktober 2012 gjorde oss ännu mer säkra på den saken. Världen tillhör Maps & Atlases!

Förra året spelade bandet inför fulla hus på Debaser i Malmö och Stockholm och nu är det alltså dags igen.

I Malmö ansluter även Cosmonauts!
Skönt monotona Cosmonauts från California låter exakt som ett Velvet Underground för 2000-talet med en dos av den slackermentalitet som tillhörde Stephan Malkmus och bandet Pavement. De släpper sina skivor på den spännande etiketten Burger Records som också ger ut band som Black Lips och Brian Jonestown Massacre. Cosmonauts är en mycket angenäm bekantskap som du vill lära känna mer och mer. Kan bli en riktigt bra fredag det här.

Konsertdatum
20 februari – Debaser Slussen, Stockholm
22 februari – Debaser Malmö, Malmö

Mer information om Maps & Atlases Sverige-spelningar

Kommentering är stängd