Mando Diao, Jonathan Johansson och Adiam Dymott på turné

jonathan-johansson-adiam-dymott

Låt oss presentera vårens tyngsta supportakter. Det handlar om Mando Diaos vårturné som nu kompletteras med inga mindre än superhypade Jonathan Johansson och vårens absolut mesta snackis Adiam Dymott. Mando Diao, Jonathan Johansson och Adiam Dymott spelar på Mejeriet i Lund den 23 april, på Lisebergshallen i Göteborg den 24 april och på Annexet i Stockholm den 25 april. Biljetter finns ute nu.

Jonathan Johansson
Jonathan Johansson är Jonathan som tidigare bodde i ett kollektiv med avhoppade Livets Ordare. Han är Jonathan som de senaste tre åren varit nere i en bunker utan soljus för att hitta sitt musikaliska uttryck. Han är Jonathan som förändrades av DX7-synthen. Han är Jonathan som du väntat på. Jonathan som har väntat på dig.

Jonathan Johansson är skivbolaget Hybris och resten av musiksveriges nya favorit. Debutsingeln ”En Hand I Himlen” går varm över hela landet, bland annat snurrar den på a-rotation på P3. Och det hade väl kunnat räcka. Men istället för att nöja sig följde Jonathan i januari upp debutsingeln med en fullängdare som låter precis som man hoppades. Albumet har tagit flera år att spela in, delvis för att Jonathan med hjälp av tidigare nämna synth började om från början när plattan var nästan klar. ”Resultatet är självklart därefter. Perfekt.” skrev Dagens Skivas Martin Sjölander och gav den full pott. Nöjesguidens Nicolas Ringskog Ferrada – Noli skrev ”Årets första svenska popsensation är här.”. Vi håller med.

www.myspace.com/jonathanojohansson

Adiam Dymott
Sen premiärgiget på P3 Guld-galan har allt gått väldigt fort för Adiam Dymott. Debutsingeln ”Miss You” gick in som etta på Itunes som mest sålda låt, och tidningarna tävlar i superlativ när de beskriver Adiam Dymotts musikaliska framtid.

Ett jobb som receptionist på Cosmos Studios, bland låtskrivare och producenter, förde med sig att hon hamnade framför mikrofonen när det behövdes en sångerska till inspelningarna. En demoinspelning ledde till skivkontrakt med Razzia Records och den 18 mars kommer debutskivan där popmelodier möter partysugen rock och tunga hiphop-beats signerade Thomas Rusiak. På skivan hörs även Christian Gabel (Thåström, Bob Hund), Mattias Bärjed (Soundtrack Of Our Lives) och Harri Mänti (ex-Kent).

Adiam framför låtarna med en pondus som knappast för tankarna till en debutant. Det krävs inte många sekunder med hennes röst i högtalaren för att man ska förstå att den här karismatiska 26-åringen har hamnat rätt. Och den som såg henne på P3 Guldgalan vet att hon gör sig minst lika bra live som på skiva.

www.myspace.com/adiamdymott

Turnéinfo:
23.4 Lund, Mejeriet
24.4 Göteborg, Lisebergshallen
25.4 Stockholm, Annexet

Biljettinfo:
Lund: Biljetterna kostar 295 kr och säljs via LiveNation.se, Ticnet: 077-170 70 70 samt Ticnet- och ATG-ombud.

Göteborg: Biljetterna kostar 310 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet: 077-170 70 70 samt Ticnet- och ATG-ombud.

Stockholm: Biljetterna kostar 320 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet: 077-170 70 70 samt Ticnet- och ATG-ombud.

Scroll to Top