Manda först ut från X Factor att släppa eget

Idag är Manda Nilsénius aktuell med sin första singel ”Sweetest Heartbreak” – en uptempo poplåt där hela hennes hyllade tonregister kommer till sin rätt. Det är skivbolaget 100 Songs 46:e release.

Manda är sedan 2012 känd hos svenska folket som X Factor-deltagaren i Andreas Carlssons team. Trots att hon slutade som sexa i tävlingen är hon först ut att släppa egen låt.

Tävlingen var otroligt lärorik eftersom man fick prova så många olika musikstilar både sångmässigt och i framträdandet. I efterhand har jag på så vis verkligen hittat mig själv som artist. Hoppas publiken gillar mitt sound som jag tycker har mycket attityd och att alla får höra min röst på bästa sätt, säger Manda Nilsénius.

18-åriga Mandas omfångsrika och stora röst har tagit henne långt i diverse talangtävlingar sedan barnsben. Men även det visuella är viktigt för henne att framhäva.

Jag har alltid älskat att synas, många kan reagera på mina piercingar och tatueringar. Men för mig är det konst och det är viktigt för mig att min stil speglar av sig i min musik.

Sweetest Heartbreak är skriven av Adam Kulling Gersztenkorn och Patrizia Helander. Just nu tillbringar Manda dagarna i studion, ihop med låtskrivarna och Melodifestivalvinnarna Linnéa och Joy Deb, för att skapa nya hits.

Scroll to Top