Malmö Opera utfäster hittelön

tangoliv

Under natten till måndagen stals en lastbil utanför Malmö Möbelhanterings lokaler i Västra Hamnen i Malmö. (Östra Varvsgatan 3). I denna lastbil fanns all scenografi och rekvisita, alla kostymer, all teknik – ljus och ljud – och några instrument till Malmö Operas turnéuppsättning TANGOLIV.

Bilen stals mellan kl 21.25 och 2.30 natten till måndagen. Kl 5.15 gjordes polisanmälan och polisen skickade ut en efterlysning på bilen som troligen spärrade möjligheten för lastbilen att lämna landet.

Lastbilen är av märket IVECO 75E14 med registreringsnummer JOE 668.

Scenografin är förstås oanvändbar för de flesta men ovärderlig för uppsättningen som har 15 föreställningar kvar. Redan på torsdag ska TANGOLIV spelas i Perstorp. Malmö Opera har trots situationen ambitionen att genom föra föreställningen – dock med en förenklad scenografi och med andra kostymer – om inte bilen och / eller allt innehåll hittas innan dess.

Malmö Opera önskar förstås ha all utrustning tillbaka. Polisen har tyvärr inte resurser att vara ute och leta efter bilen.

Lars Axelsson ägare av Malmö Möbelhantering AB, tel 040-300 775, har utfäst en belöning på 50 000 kronor till den som hittar bilen eller har information om var den är.

Scroll to Top