Malmö-festivalen belönas med Stimgitarren

Vid invigningen av Malmöfestivalen fredagen 14 augusti belönas festivalen med Stimgitarren Blå. Utdelningen kommer äga rum på Stora scenen på Stortorget i Malmö. Den som för Malmöfestivalens räkning tar emot Stimgitarren är kommunalrådet Ilmar Reepalu.
Malmöfestivalen är Sveriges största stads- och kulturfestival. Arrangören Malmö Stad har till stor glädje för publiken lyckats blanda musik från alla genrer. Allt från folkmusik till dansband, metal och barnvisor får plats på Malmöfestivalen. Många är de musikskapare vars kompositioner blivit framförda på festivalens scener genom åren.

– Genom att dela ut Stimgitarren Blå till Malmöfestivalen vill Stim tacka för en mycket betydelsefull insats i upphovsrättens och musikens tjänst, säger Susanne Bodin, kommunikationschef på Stim.

Malmöfestivalen firar i år 25-årsjubileum. Den har etablerat sig som Nordens största stadsfestival med ca 1,4 miljoner besök under en dryg vecka. I år pågår festivalen 14-21 augusti.

Fakta: Stimgitarren Blå
Stimgitarren Blå har delats ut sedan 2002. Den är en uppmuntran till föreningar, organisationer och företag som använder musik på ett genomtänkt sätt i sin verksamhet och som varit noggranna med att musikskaparna ska få ersättning för sitt arbete.

Rulla till toppen