Målle Lindberg firar 80 år med ny skiva

malle-lindberg-2009

MÅLLE LINDBERG, väckelsepredikanten som på 60-talet gjorde sig känd för sina märkliga upptåg med Maranata, fyller 80 år den 29 september. Han firar med att släppa en ny CD och ett stort tältmöte utanför födelsestaden Nässjö tillsammans med en mängd gäster och musiker lördagen den 3 oktober i Äng.

Nya skivan ”Målle i Hollywood” är en dröm för Målle som blivit verklighet – att få spela in en CD med proffsmusiker i Los Angeles där Målle själv var med. Skivan är producerad av Bill Maxwell som bland annat producerat åtta Grammy-vinnande album och har medverkat på skivor med Bob Dylan, Paul Simon och Art Garfunkel. På skivan medverkar också amerikanska studiomusiker och artister som Abraham Laboriel, Hadley Hockensmith, Greg Mathieson, Pee Wee Hill i nya versioner av ”O store Gud” och ”Mitt hem är på den andra stranden” m.fl.

– Vi tolkade sångerna på vårt sätt, säger Bill Maxwell. Jag gillade sångerna, men vi har ändrat harmonierna och spelar lite nya ackord, för att sångerna inte ska låta för lika. Vi har också ändrat rytmen ibland för att det ska bli mer spännande, säger han.

Målle själv är mycket nöjd: – Att höra deras versioner var inspirerande, men sångerna känns ändå som Målle. När vi släpper loss på våra väckelsemöten i Sverige så får vi också en sådan här rockigare stil, säger han. Målle själv säger att det kommer att bli långt ifrån en vanlig födelsedagsfest eller releasefest. Själv kallar han det för ”avskedsfest”.
– Det kan ju inte gå 80 år till utan jag förstår ju att det ligger inom ramen. Så jag har till och med beställt min gravsten, den står i källaren. Men jag har ju ett litet avtal med Gud, så vi kommer nog att samarbeta ett tag till på den här sidan graven, säger Målle.

Scroll to Top