Malena Ernman till Moskva

malena-ernmanDet blev inte förhandstippade Måns Zelmerlöw som tog hem vinsten i finalen i den svenska Melodifestivalen igår kväll utan istället får Moskva njuta av operapop i form av Malena Ernman och hennes låt ”La voix” som tyvärr sannolikt har mindre chans att ta hem en bra placering på rysk mark i maj.

Det var trots allt en jämn final i Globen där Måns var i topp efter det att den internationella juryn och de svenska jurygrupperna hade avlagt sina röster. När folket fick säga sitt så svängde det dock rejält och Måns halkade ner till fjärdeplatsen. Malens slutade till sist som segrare, tätt följd av Caroline af Ugglas och den jazzdoftande ”Snälla snälla”.

Påfundet med telefonröstning må vara en lyckad kassako för Melodifestivalen SVT och en demokratisk vinst men det känns helt onödigt och vad svenska folket tycker om låtarna säger i princip ingenting om dess chans att lyckas i den europeiska finalen. Hur skulle det gå för svenska företag ifall svenska folket röstade fram dess chefer? Det skulle vara rent vansinne.

Scroll to Top