Major Lazer till Popaganda

major-lazer

Vi behövde lite mer dans och svett till årets festival. Vi behövde något som kan stå emot augustivädrets eventuella humörsvängningar. Vi behövde en zombiekrigare. Vi behövde Major Lazer.

Major Lazer är en jamaicansk soldat som förlorade ena armen i det hemliga zombiekriget 1984. Major Lazer är också ett samarbete mellan producenterna, dj:erna och popstjärnorna Diplo och Switch som uppstod när båda satt i fängelse. Idén var att skapa något eget som utan press från skivbolag kunde växa till någonting stort på egen hand.

Resultatet är galet dansant musik med rötterna i reggae, punk, electro och dancehall. Största succén hittills är klubbhitten ”Pon de Floor”. Låter den bekant? Kanske för att ingen mindre än Beyoncé har samplat den i ”Run the World (Girls)”. Idag drivs den jamaicanska majoren av en mission att kämpa mot världens ondska, vampyrer och monster. Diplo och Switch drivs istället av att få alla sina klubb- och festivalspelningar att sluta i ett galet mayhem.

Just nu är Major Lazer aktuella med sommarens förhoppningsvis största plåga ”Get Free”. Med den i bagaget tippar vi på att de kommer skapa den största dansbonanzan i Popagandas historia.

Festivalen Popaganda äger precis som föregående år rum den 24-25 augusti på Eriksdalsbadet på Söder i Stockholm.

Rulla till toppen