Magnus Uggla och Eldkvarn till Peace & Love

Av Redaktionen
Mar 13th, 2012
0 Kommentarer
767 Views

magnus-uggla-2012

Sveriges vassaste nagel i ögat kommer med en ambulerande rockshow i sommarsolen. Magnus Uggla plockar de flesta låtarna från sina plattor från sent 70-tal/tidigt 80-tal. Dessutom kommer albumaktuella Eldkvarn samt rockabillydrottningen Eva Eastwood & the Majorkeys. Peace & Love äger rum 26 – 30 juni i Borlänge och årets tema är ”En Ny Värld”.

När Magnus Uggla dök upp på scenen under 70-talet var han en riktigt udda punk- och glamfågel. Debutplattan Om Bobbo Viking är en klassiker och han fångade upp den tidens stämning som ingen annan. Alla nostalgiker och andra fans kan nu återvända till den här tiden då Magnus kör en hel del material från de här tidiga åren, säger presschef Ronny Mattsson.

Man behöver inte läsa på mycket för att förstå hur mycket Magnus Uggla har gjort för svensk rockmusik. Allt sedan första plattan Om Bobbo Viking har Magnus levererat hittar med rasande fart och vissa skivor är smått legendariska. Nu gör Magnus Uggla sin debut på Peace & Love genom att framföra låtar från sin tidiga period, allt från Om Bobbo Viking till en bit in på 80-talet.

Från Konditori Broadway och gatorna runt fabrikerna i Norrköping kommer legendariska Eldkvarn. Det är få som kan ha undgått Eldkvarns framgångar de senaste åren. Med en handfull skivor, utsålda turnéer och en matlagande sångare har succén varit ett faktum och Eldkvarn har tagit 3:ans spårvagn genom ljuva livet och fått den nya uppmärksamhet de är värda.

En av landets största rockabillydrottningar och tillika årets vinnare av årets Millencolin Music Prize är klar för festivalen. Eva Eastwood släppte sitt första album 1999 och har sedan dess släppt ungefär ett album varje år, Evas nya album Åh, vilken skiva! kommer i april. Musiken är inspirerad av 50-talet och dess kultur. Hon har kunnat ses på Allsång på Skansen och dessutom som låtskrivare åt otaliga artister.

Kommentering är stängd