Magnus Uggla går hårt åt sitt skivbolag

magnus-uggla

Den svenska streamingtjänsten Spotify har blivit en stor framgång sett till antalet användare men det finns de som inte är helt nöjda. Magnus Uggla är en av dessa och han håller inte direkt inne med sina åsikter utan skriver på sin blogg att ”Jag blir hellre våldtagen av Pirate Bay än rövknullad av Hasse Breitholtz och Sony Music”.

Anledningen till detta bryska uttalande är att han nyligen fått sin första avräkning från Spotify och det visade sig att han under det första halvåret tjänat lika mycket som ”en halvdan gatumusikant drar in på en dag” enligt hans egna ord.

Det bör väl kanske påpekas i sammanhanget några saker som herr Uggla missar i sin kanske inte helt rationella analys av det hela. Först och främst så är Spotify bara en väg ut för hans musik bland flera andra och dessutom så har Spotify ännu inte själva lyckats gå med vinst vilket givetvis påverkar möjligheten till ersättningar. Dessutom så arbetar faktiskt gatumusikanten ganska många timmar under sin dag och att synas på Spotify innebär inte något merarbete för Magnus Uggla. Vad han bör analysera är snarare hur hans övriga inkomstkällor har påverkats av hans medverkan på Spotify och inte Spotify-inkomsterna i sig.

Rulla till toppen