Magnus Lindberg släpper nytt album

magnus-lindberg

Efter några år i tystnad släpper Magnus Lindberg nu ett helt nytt studioalbum den 22 april med titeln ”Ett eget liv”.

Magnus Lindbergs nya album, Ett eget liv, är ljudet av en man som hittat hem. Det är här och nu med rötterna förankrade i en tidlös rocktradition med amerikansk accent, organiskt och naturligt, lite old fashioned stuk, varken daterat eller datoriserat.

Vi har fått vänta ett antal år på Ett eget liv för Lindberg sprutar inte ur sig musik. 1999 var Ljus i natten en sorts come back, året efter kom Tur och retur, akustiska nyinspelningar av gamla hits. 2004 gavs Bergets topp ut och 2005 var han med på Grymlings återföreningsprojekt.

Karriären började en gång med Landslaget och efter några plattor med dem gjorde Magnus Lindberg solodebut. På 70-talet kom det två album, på 80-talet ytterligare tre och i början av 90-talet medverkade han på de två Grymlings-album som kom.

Nu är det dags igen, Magnus Lindberg är tillbaka med nyskriven packe sånger och ett nytt, hungrigt band.bestående av Fredrik Björk, gitarr, Tomas Broman, trummor, Niclas Timnborg, klaviatur och Samuel Laxberg, bas.

Ett eget liv är en nystart och en nytändning, en spännande period i hans låtskrivande tar nu sin början.

”Ja, jag tycker själv att jag kanske tänker mer på vad jag skriver nu. Och det hänger naturligtvis ihop med att jag lever ett annat liv i dag och därför skriver jag lite mer om saker utanför mig själv. Man kan inte gärna klaga på andra när man inte är bättre själv. Jag vet inte om jag själv blivit en bättre människa, det får andra tycka om. Men jag tycker verkligen att den här plattan är bättre än det jag gjort tidigare”, säger Magnus Lindberg om Ett eget liv.

1 reaktion på ”Magnus Lindberg släpper nytt album”

  1. Vet någon om Magnus Lindberg sjungit en låt som kan heta ”Lisa”? Å Lisa du vet att jag vet, så låt det vara, jag vet att andra har varit hos dig precis som jag…. Så går texten som jag letar efter.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen