Magdalena Konefal till Stockholm Jazz Festival

magdalena-konefal

Årets svenska stjärnskott på soul-himlen, Magdalena Konefal, kommer att uppträda på Stockholm Jazz Festival. Magdalena står på scenen lördagen den 18 juli med sitt band ”the Rebirth Station”. Stockholm Jazz Festival är en av de äldsta musikfestivalerna i Sverige och ett av Stockholms största evenemang, välkänd över hela världen.

– För mig personligen betyder det mycket att spela just på jazzfestivalen, säger Magdalena, det är utan tvekan den svenska musikfestival jag besökt mest genom åren. Det är ett helt fantastiskt program i år och jag kommer antagligen vara minst lika upptagen av att springa runt på alla konserterna som av mitt eget framträdande.

Magdalena Konefal släppte sin första EP ”Mixtape of a life sound 0,5” i januari 2009. Singeln ”Thinking about you” var den högsta nykomlingen på P3´s spellista i januari, ZTV gjorde videon till ”Veckans hitvarning” och Dala Demokraten gav skivan högsta betyg och skrev bla ”Den här EP:n måste vara Årets Debut, trots att vi bara befinner oss i januari.” Hon har sina rötter i jazzen och uppmärksammades redan under gymnasietiden av medierna som ung, lovande jazzsångerska. Hennes musik idag hamnar mer år soul-hållet och har beskrivits som ”svängig soul-pop med retrokänsla”. Låtarna tar avstamp i äldre melodiös motown, flörtar vilt med 70 och 80-talets pop-soul och landar i ett fräscht sound med influenser av idag. Den andra singeln ”Teach me” har nyligen börjat rulla på landets radiostationer (P3 mfl) och Magdalena jobbar med videoinspelning, albuminspelning och repetitioner med bandet inför sommarens spelningar. På Stockholm Jazz Festival får hon sällskap av bland andra Erykah Badu, Gilberto Gil, Abdullah Ibrahim, Lauryn Hill, Sonny Rollins, Joss Stone, Guru’s Jazzmatazz, Headhunters, Lee Ritenour, Oddjob, Booker T och Timbuktu för att nämna några.

– Erykah Badu är en av de modernare amerikanska soulartisterna jag lyssnat mest på, berättar Magdalena, den konserten kommer jag inte missa.

Själv kommer hon att bjuda på låtar både från ep:n och höstens planerade album. Magdalena står för allt låtmaterial och musikerna på inspelningarna är samma musiker som live förvandlas till bandet The Rebirth Station:
Povel Ohlsson, trummor (Navid Modiri och Gudarna/Cobra Charlie), Johan Brynolf, elbas, syntbas (Flared), Andreas Grenholm, gitarr (Blue eyes soul), Joakim Simonsson, klaviatur (Anthony Mills/
Adam Tensta) och Magdalena Konefal, sång, piano.

– Till festivalspelningen utökar vi bandet med extra blåssektion och kör till ett 10-mannaband, det kommer bli fantastiskt, lovar Magdalena.

Magdalena Konefal & the Rebirth Station, live på Stockholm Jazz Festival, lördagen den 18 juli, kl 18.00 Nya Scenen.

Scroll to Top